Dolewka oleju do skrzyni biegów GTI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam pytanie czy żeby dolać olej do skrzyni biegów GTI III silnik 2e obędzie się bez kanału, czy da się dolać samemu?
Da radę, wlew masz od strony kierowcy. Musisz odkręcić koło będzie lepszy dostęp. Najlepiej kup wąż by lepiej wlać. Tylko śróba która jest dokręcona będziesz miał problem z jej odkręceniem. Dobrze by było kluczem pneumatycznym ją potraktować
Mam jeszcze pytanie dot. jaki to ma by olej i czy można dola jakiegoś uszczelniacza do lekko zaczęło z niej lecie ??
To na początek wymień uszczelniacze a dopiero puźniej olej. Na forum jest opisane jak się to robi
i jak zwykle w Polandzie...
jak cieknie, to najlepiej naprawić dolewając olej o dużej lepkości/motodoktor...ronin73 pisze:czy można dola jakiegoś uszczelniacza do lekko zaczęło z niej lecie ??
4 ceramizery i 2 motodoktory. Albo w tańszej wersji rozmieszać towot z olejem w proporcji 1:1.ronin73 pisze:Zauważyłem że cieknie z lewej półosi od kierowcy, co dolać ?
ozzy1979 rozumiem że sobie jaja robisz? Bo inaczej tego nie można traktować!
ronin73 wymień uszczelniacz z tej strony z której cieknie i dolej oleju 75w90, jak wlejesz cokolwiek innego to objawi się to szybkim zgonem skrzyni i o tym mogę cię zapewnić w 100 %.
pozdrawiam
jameess
ronin73 wymień uszczelniacz z tej strony z której cieknie i dolej oleju 75w90, jak wlejesz cokolwiek innego to objawi się to szybkim zgonem skrzyni i o tym mogę cię zapewnić w 100 %.
pozdrawiam
jameess
Bo jak ktos usilnie chce leczyć syf pudrem, to pozostaje tylko polecic gips i gładź (czyli robie jaja)jameess pisze:ozzy1979 rozumiem że sobie jaja robisz? Bo inaczej tego nie można traktować!
Sorry, ale jak czytam takie posty, to juz tylko jaja robię