Skrzypiące sprzegło

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Smoczek8
Nowicjusz
Nowicjusz

Skrzypiące sprzegło

Post autor: Smoczek8 » pt kwie 05, 2013 15:18

Witam mam następujący problem. Strasznie skrzypi mi pedał sprzegła, próbowałem smarowac już smarami stałymi jak również WD40 ale nic nie pomaga. Wydaje mi się ze skrzypienie dochodzi z tłoczka który jest wciskany przez pedał sprzegła. Macie jakiś sposób na zlikwidowanie tego skrzypienia? Dodam ze skrzypienie nie występuje w chłodne dni tzn jak jest mróz. jak jest cieplej to już skrzypi.
Jest jakis patent na to czy tylko wymiana tego tłoczka. Jaki on ma numer katalogowy? i czy to o czym teraz mowie to juz jest pompa sprzegła czy on znajduję sie jeszcze gdzięs głebiej?
Wiem ze dużo pytań ale prosze pomózcie bo mi juz brakuje pomysłów jak zaradzić temu skrzypieniu.

wron
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Skrzypiące sprzegło

Post autor: wron » pt kwie 05, 2013 19:15

Smoczek8, miałem ten sam problem, ale nie znalazłem rozwiązania: viewtopic.php?f=141&t=472166" onclick="window.open(this.href);return false;

Smoczek8
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Skrzypiące sprzegło

Post autor: Smoczek8 » pt kwie 05, 2013 20:15

Przeczytałem cały Twój temat i u mnie też skrzypi przy sprzęgle ale przy pedale napewno też coś skrzypi. a nie próbował ktoś wymienić tej całej pompki sprzegła na aledrogo widziałem ze można kupić używane za dośc nie duża kase( ciekawe jak ich stan ale to inna kwestia). Czy myślicie ze mymiana mogłaby pomóc? Wogóle duzo roboty z wymianą takiej pompki sprzegła?

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Skrzypiące sprzegło

Post autor: Haki » pt kwie 05, 2013 22:57

viewtopic.php?f=141&t=417385" onclick="window.open(this.href);return false; tu znajdziesz rysunek jak to jest zbudowane ... a ja u siebie popsikałem smarem stałym - białym w sprayu i cisza od 3 lat.
WD-40 itp wynalazki - lubią czasem pogorszyć - bo wypłukują zamiast smarować ...

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Smoczek8
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Skrzypiące sprzegło

Post autor: Smoczek8 » sob kwie 06, 2013 13:22

Ok dzięki za info.Jeśli mowisz zeTobie pomogło smarowanie to bede jeszcze próbował to nasmarować smarem w spray. Tylko powiedz mi jakie używałęś bo jest tego od groma. Lepiej jakiś miedziowy czy silikonowy czy jaki?
I jeszcze jedno pytanie, bo czytałem ze czasem na skrzypienie pomagało również wymiana wysprzęglika przy skrzyni biegów. Powiedzcie czy w silniku ALH da sie go wyciagnąc bez rozbierania skrzyni?

wron
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Skrzypiące sprzegło

Post autor: wron » sob kwie 06, 2013 16:04

ja smarowałem i nic to nie dalo :/

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Skrzypiące sprzegło

Post autor: Haki » ndz kwie 07, 2013 12:29

Smoczek8, http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CA&dur=577" onclick="window.open(this.href);return false; dokładnie TAKI

wymiana :

viewtopic.php?f=141&t=464007" onclick="window.open(this.href);return false;
+
viewtopic.php?f=141&t=385477" onclick="window.open(this.href);return false;

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”