Witam mam następujący problem. Strasznie skrzypi mi pedał sprzegła, próbowałem smarowac już smarami stałymi jak również WD40 ale nic nie pomaga. Wydaje mi się ze skrzypienie dochodzi z tłoczka który jest wciskany przez pedał sprzegła. Macie jakiś sposób na zlikwidowanie tego skrzypienia? Dodam ze skrzypienie nie występuje w chłodne dni tzn jak jest mróz. jak jest cieplej to już skrzypi.
Jest jakis patent na to czy tylko wymiana tego tłoczka. Jaki on ma numer katalogowy? i czy to o czym teraz mowie to juz jest pompa sprzegła czy on znajduję sie jeszcze gdzięs głebiej?
Wiem ze dużo pytań ale prosze pomózcie bo mi juz brakuje pomysłów jak zaradzić temu skrzypieniu.
Skrzypiące sprzegło
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzypiące sprzegło
Smoczek8, miałem ten sam problem, ale nie znalazłem rozwiązania: viewtopic.php?f=141&t=472166" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Skrzypiące sprzegło
Przeczytałem cały Twój temat i u mnie też skrzypi przy sprzęgle ale przy pedale napewno też coś skrzypi. a nie próbował ktoś wymienić tej całej pompki sprzegła na aledrogo widziałem ze można kupić używane za dośc nie duża kase( ciekawe jak ich stan ale to inna kwestia). Czy myślicie ze mymiana mogłaby pomóc? Wogóle duzo roboty z wymianą takiej pompki sprzegła?
Skrzypiące sprzegło
viewtopic.php?f=141&t=417385" onclick="window.open(this.href);return false; tu znajdziesz rysunek jak to jest zbudowane ... a ja u siebie popsikałem smarem stałym - białym w sprayu i cisza od 3 lat.
WD-40 itp wynalazki - lubią czasem pogorszyć - bo wypłukują zamiast smarować ...
WD-40 itp wynalazki - lubią czasem pogorszyć - bo wypłukują zamiast smarować ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Re: Skrzypiące sprzegło
Ok dzięki za info.Jeśli mowisz zeTobie pomogło smarowanie to bede jeszcze próbował to nasmarować smarem w spray. Tylko powiedz mi jakie używałęś bo jest tego od groma. Lepiej jakiś miedziowy czy silikonowy czy jaki?
I jeszcze jedno pytanie, bo czytałem ze czasem na skrzypienie pomagało również wymiana wysprzęglika przy skrzyni biegów. Powiedzcie czy w silniku ALH da sie go wyciagnąc bez rozbierania skrzyni?
I jeszcze jedno pytanie, bo czytałem ze czasem na skrzypienie pomagało również wymiana wysprzęglika przy skrzyni biegów. Powiedzcie czy w silniku ALH da sie go wyciagnąc bez rozbierania skrzyni?
Skrzypiące sprzegło
Smoczek8, http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... CA&dur=577" onclick="window.open(this.href);return false; dokładnie TAKI
wymiana :
viewtopic.php?f=141&t=464007" onclick="window.open(this.href);return false;
+
viewtopic.php?f=141&t=385477" onclick="window.open(this.href);return false;
wymiana :
viewtopic.php?f=141&t=464007" onclick="window.open(this.href);return false;
+
viewtopic.php?f=141&t=385477" onclick="window.open(this.href);return false;
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google