dziwne objawy , skrzynia biegów ???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam serdecznie ! Mam problem z golfem 1.4 16v 75 km . Użytkuje go tak naprawdę tydzień. Ale dziś usłyszałem dziwny dźwięk , mianowicie ruszając autem słychać dziwne buczenie z pod maski . Na wyższych biegach jest podobnie . Natomiast na biegu jałowym wszystko jest ok silnik pracuje normalnie . Nie jest to raczej dźwięk łożyska oporowego . Czy może to być związane z rozrządem ?? Gdyż kwalifikuje się on raczej do wymiany. Mam zamiar wymienić go w przyszłym tyg. Proszę o pomoc i z góry Dziękuje
-
- Nowicjusz
Witam.
Ja mam podobny problem .. wymienilem waly itd ale nie pomoglo.A przy cofaniu dzwiek tez jest??
Ja mam podobny problem .. wymienilem waly itd ale nie pomoglo.A przy cofaniu dzwiek tez jest??
-
- Nowicjusz
Jutro sprawdzę wszystko jeszcze raz . Dziś obejrzałem silnik i skrzynie , niema tam żadnych wycieków ani niepokojących objawów . Nie mam niestety książki serwisowej a przebieg 164 tys . wygląda na realny . Na razie nie mam pojęcia co to może być ?
-
- Nowicjusz
Ok.. Sprawdz jutro czy tez przy cofaniu ten dzwiek sie pojawia i skrecal gwaltownie prawo,lewo.
A ten dzwiek metaliczny ? opisz go dokladnie
A ten dzwiek metaliczny ? opisz go dokladnie
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Na wstecznym niema tego dźwięku , niema go też przy wolnych i wysokich obrotach na postoju .
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Najlepsze że ten dźwięk występuje jadąc , mogę wcisnąć sprzęgło hałasuje tak samo . Natomiast wbijając na luz wszystko przechodzi. Poza tym zaczyna to chyba coraz głośniej hałasować