Tarcza sprzęgła do wymiany?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam takie pytanie odnośnie tarczy sprzęgłowej, kompletuję właśnie jednomas 228mm to tdi, dopadłem ori docisk używkę razem z tarczą sprzęgłową i teraz zastanawiam się czy kupować nową czy ta może jeszcze pojeździ, ma ona 8mm nie wiem czy to dużo czy mało jak na taki zestaw, jest raczej równomiernie zużyta, według mnie nie wygląda najgorzej, zakładać ją czy lepiej kupić jakąś podróbę pytam dlatego że ma być dobrze i tanio
-
- VWGolf.pl Killer
Dobrze i tanio to kup nową ! masz 100% że tarcza jest ok i spokuj na długi czas , a stara też pochodzi tylko niewadomo ile ??? Chyba że lubisz rozbierać dwa razy! takie moje zdanie
-
- VWGolf.pl Killer
Zużywają się też spreżyny w tarczy! jak chcesz tym autem długo pośmigać to nowe i łożysko oporowe też chyba że stare niema luzu i niechałasi! potem jest nieprzyjemny chałas jak grzechotka!
wiem ale chodzi mi o to żeby zaraz po poskładaniu nie zaczęła, się ślizgać przy większym bucie wiem że z czasem muszę to wymienić razem z dociskiem, łożysko mam nowe zrobiło może 20km