Golf V GTI wymiana Oleju w skrzyni
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam następujące pytanie czy w golfie V Manual GTI trzeba wymieniać olej w skrzyni biegów??
Dzowniąc do jednego serwisu dostałem odpowiedz NIE w drugim Tak Jak najbardziej przy 120 Tysiacach....
Mimo ze byly to dwa serwisy w Gorzowie WLKP VW... Proszę o pomoc jesli tak ile takaprzyjemność kosztuje????
Czy Musi być to olej VW oryginalny czy mzoe być to olej np Motul tylko o jakich parametrach??
Dzowniąc do jednego serwisu dostałem odpowiedz NIE w drugim Tak Jak najbardziej przy 120 Tysiacach....
Mimo ze byly to dwa serwisy w Gorzowie WLKP VW... Proszę o pomoc jesli tak ile takaprzyjemność kosztuje????
Czy Musi być to olej VW oryginalny czy mzoe być to olej np Motul tylko o jakich parametrach??
Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
co prawda producent nie przewiduje okresowej wymiany oleju w skrzyniach manualnych jednakże z doświadczenia powiem, że warto to zrobić zwłaszcza jeśli nie zna się pełnej historii auta, przebytych przygód i napraw, ja w swoim Mk5 wymieniałem olej przy przebiegu ponad 150 kkm i muszę stwierdzić, że wyglądał nieciekawie, także polecam wymianę pamiętając aby lać olej syntetyczny
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
mógłbyś podać kod literowy skrzyni to się podpowie ile i jaki dokładnie olej... czy musi być VW ?? Nie musi...ale jest mniej więcej w takiej samej cenie jak inne oleje, czasami nawet tańszy...a lejąc VW wiadomo że wlejemy taki jak trzeba (parametry)GTI2007 pisze:Czy Musi być to olej VW oryginalny
Czy wymieniać - tak jak napisał Kolega doggie...ja u siebie wymieniałem przy 170tyś, po wymianie biegi wchodzą zauważalnie lżej
PS. Chyba nie ten dział - przenoszę
Czyja wiem czy ewenement:) Ogolnie zawsze jak szukam samochodu to tylko Manualka;)
Dzisiaj dzownilem dalej po serwisach i oni nie wiedzą ... Poprostu masakra:(:(
Dzisiaj dzownilem dalej po serwisach i oni nie wiedzą ... Poprostu masakra:(:(
Kolego GTI2007, przewertuj tematy w których dawałem odpowiedź ... jednemu z kolegów dałem linka z opisem i fotkami jak krok po kroku wymienić ten olej w skrzyni
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
wymienic to ja wiem jak KOLEGO HAKI:P tylko jaki wlac tam olej??
GTI2007, oryginalny. Jest najtańszy i spełnia odpowiednie normy VW dla skrzyń manualnych czyli 501.50.
Kosztuje około 40 zł za litr. Dla porównania inny spełniający: Castrol Taf-X 75W90 GL4/5 kosztuje około 35 zł za pół litra.
Jedź do ASO z VIN i podadzą Ci ile oleju i jaki dokładnie.
Kosztuje około 40 zł za litr. Dla porównania inny spełniający: Castrol Taf-X 75W90 GL4/5 kosztuje około 35 zł za pół litra.
Jedź do ASO z VIN i podadzą Ci ile oleju i jaki dokładnie.
BYlem podalem VIN podali mi tylko ile ale jaki nie podali... nie wiedza
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
pisałem wyżej żebyś podał oznaczenie literowe skrzyni biegów...jak nie wiesz jakie jest to znajdziesz na wlepie z wyposażeniemGTI2007 pisze:BYlem podalem VIN podali mi tylko ile ale jaki nie podali... nie wiedza
http://allegro.pl/motul-gear-300-75w90- ... 28124.html" onclick="window.open(this.href);return false;
takie cos moze byc??:)
takie cos moze byc??:)