Witam,
mam wątpliwość dotyczącą wymiany oleju w automatycznej skrzyni biegów w VW Jetta 2.5 (USA). Serwis twierdzi, że w tym przypadku oleju się NIE zmienia. Wymiany mają dotyczyć wyłącznie skrzyń DSG.
Orientuje się ktoś, czy rzeczywiście nic przy takiej skrzyni nie powinno się robić? Przecież olej musi się zużywać, pozostawienie jej samej sobie jest dla mnie równoważne z problemami, które pojawią się prędzej czy później.
Niedawno przekroczyłem 60 tys. km przebiegu, a dbam o ten samochód i chciałbym eksploatować go możliwie najlepiej.
To jak to jest z tą wymianą?
Co z olejem w automacie? (Jetta V, 2.5)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Co z olejem w automacie? (Jetta V, 2.5)
Gdzie można sprawdzić ten kod?
Skrzynie DSG, z tego co wiem, nie były montowane przy tej wersji silnikowej (2,5 - 150 KM). Ponadto DSG mają specjalne oznaczenia na lewarku, a przede wszystkim... inaczej pracują. U mnie działa normalny tip.
Skrzynie DSG, z tego co wiem, nie były montowane przy tej wersji silnikowej (2,5 - 150 KM). Ponadto DSG mają specjalne oznaczenia na lewarku, a przede wszystkim... inaczej pracują. U mnie działa normalny tip.