Golf IV skrzynia z mk3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf IV skrzynia z mk3
Witam wszystkich,jestem nowy na waszym forum,myślę ze z czasem się poznamy:) posiadam golfa IV 1,9 TDi 90 km rok2000
przyjechał poł roku temu z francji,z przebiegiem 240tyś po miesiącu przeszedł remont silnika<wypaliło zawór ,pękł tlok>
mechanik powiedział ze auto posiada skrzynie biegów z golfa 3 diesla,i jest dorobiona jedna łapa,zdjecia wrzuce jak bede na kanale,i moje pytanie-
Czy miał ktoś z was też taką przeróbke ?czy ktoś z was się z tym spotkał i czy może mi doradzić co robić ? nie wiem czy szykować sie na wymiane skrzyni z czwórki dieslowej czy jezdzić i się nie przejmować aż wypadnie?
przyjechał poł roku temu z francji,z przebiegiem 240tyś po miesiącu przeszedł remont silnika<wypaliło zawór ,pękł tlok>
mechanik powiedział ze auto posiada skrzynie biegów z golfa 3 diesla,i jest dorobiona jedna łapa,zdjecia wrzuce jak bede na kanale,i moje pytanie-
Czy miał ktoś z was też taką przeróbke ?czy ktoś z was się z tym spotkał i czy może mi doradzić co robić ? nie wiem czy szykować sie na wymiane skrzyni z czwórki dieslowej czy jezdzić i się nie przejmować aż wypadnie?
Golf IV skrzynia z mk3
Jeśli wszystko jest zrobione tak jak należy ( łapa , sprzęgło ... ) i nic nie puka - biegi wchodzą ładnie i nie ma problemów z nimi = to nie szukaj sobie dodatkowych problemów kolego bo nie warto.
Sprawdź tylko oznaczenie skrzyni - i napisz na forum by sprawdzić czy to skrzynia od Diesla z Mk III ..... Poza tym powiem Ci ,że w MK III zawsze bardziej podobała mi się kultura pracy skrzyni , czego wielu kolegów z forum o swoich w MK IV powiedzieć już nie mogą ...
Sprawdź tylko oznaczenie skrzyni - i napisz na forum by sprawdzić czy to skrzynia od Diesla z Mk III ..... Poza tym powiem Ci ,że w MK III zawsze bardziej podobała mi się kultura pracy skrzyni , czego wielu kolegów z forum o swoich w MK IV powiedzieć już nie mogą ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Golf IV skrzynia z mk3
oki,jak tylko wjadę na kanał to foto i oznaczenia wrzucę,wczoraj byłem na trzepakach bo coś mi stukało i wyszło na to ze właśnie śruba tej łapy się poluzowała,gość dokręcił i jest teraz ok,biegi wchodzą w miarę dobrze,tylko koleś mnie nastraszył ze możliwe ze półośki są pod innym kątem i lepiej zmienić skrzynie,w sumie to turbina też jest z starszego modelu ;/ ale chodzi ładnie
Golf IV skrzynia z mk3
Jakie oznaczenie masz tego Mk IV ( pytam o silnik ) znajdziesz na kielichu od strony kierowcy albo na wlepie w bagażniku ....
Golf IV skrzynia z mk3
oznaczenia silnika AGR,napewno to było robione przez jakiegos magika,wiec chyba wymienie skrzynie,ta jest w pełni sprawna wiec duzo nie strace bo ta wystawie na allegro,
Golf IV skrzynia z mk3
AGR - to praktycznie ten sam motor co 1Z- AFN z Mk III
Re: Golf IV skrzynia z mk3
a co myślisz o tej dorobionej łapie ? mam delikatny postuk przy ruszaniu i chamowaniu,takie pyknięcie,byłem na trzepakach i nic nie wykryli przetrzepali cały przód i nic,podjade jeszcze raz gdzie indziej z mechanikiem niech obczaja,robie duzo km i wkurzyłbym się jakby mi gdzieś sie skrzynia w trasie posypała
Golf IV skrzynia z mk3
Nie obraź się --- ale takie lekkie druciarstwo ta blacha --- choć powiem Ci z doświadczenia - ,że dobre i przemyślane druciarstwo - potrafi zaskoczyć i myślę ,że u Ciebie też ktoś pomyślał ...
Przyjrzałbym się tylko tej pseudo poduszce - zrobionej z gumowej tulei ... może zastosować coś innego - o większej powierzchni podtrzymywania
Przyjrzałbym się tylko tej pseudo poduszce - zrobionej z gumowej tulei ... może zastosować coś innego - o większej powierzchni podtrzymywania
Golf IV skrzynia z mk3
poszukam,możliwe ze znajdę na zamianę skrzynie z moja dopłata,wymienię tak jak powinno być i sprzedam,naprawie to żeby nikogo nie wrąbać na minę,do maja i na otomoto,ogolnie szkoda mi go sprzedawać bo bardzo małe mam spalanie w nim,i 5tyś juz zainwestowałem w niego,ale..
Golf IV skrzynia z mk3
Z powodu skrzyni chcesz auto zmieniać??
Re: Golf IV skrzynia z mk3
nie,spalanie ma dobre ale zero komfortu,zawieszenie twarde,mimo ze normalne, i mało miejsca 3d,nastepne auto napewno VW ale nie golf,zastanawiam sie nad passatem b5 fl tez w dieslu 130KM