Hałas w skrzyni biegów golf 4 sdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam dziwne objawy skrzyni biegów gdy jade w korku czasami słychac jakby cos tarło w skrzyni a jak stoje i mam wciśniete sprzęgło to jakby samochod chciał mruszyc takie delikatne szarpanie gdy ruszam sprzęgło lekko poszarpuje a czasami jakby sie spużniało proszęo poradę .Co to moze być
a co moze byc przyczyna .A halas podczas zwalniania pojawia sie w korku na krodko po ponownym ruszeniu zanika .co myslisz o osce wysprzeglajacej albo o lozysku
Jeżeli hałasuje ci po wcisnięciu pedalu sprzęgła to łożysko jest do wymiany. Oska to prędzej by ci się zacierała ale to raczej byłoby odczuwalne na pedale sprzęgła podczas wciskania lub puszczania. Prawdopodobnie czeka cię wyjęcie skrzyni. Jak bedziesz wymieniał docisk lub tarcze to łożysko tez nie zaszkodzi.
Dzieki . Mroboty z wyjeciem skrzyni no i zrywajace sie sruby od przegubów
Witam chyba doszlem do zrudla halasu podnioslem auto na klocki i wpialem5 halas dochodzi z przegubu wewnetrznego jak kolo nie ma oporow poruszalem oska i daje sie ja obrucic o pare stopni a przegub stoi dodam ze wymienilem przegub jakies pol roku temu czy to mozliwe zr przegub pada