Witam, szanownych forumowiczów w szukajce nie znalazłem nic podobnego. A więc, ostatnio ciężko wchodziła mi 1-nka i 5-tka.
Okazało się że ułamał się taki plastik przy linkowym mechanizmie zmiany biegów.
Przy wymianie tego plastiku zauważyłem że jest tam zaślepka na otworze służącym do smarowania ww. plastiku.
Moje pytanie jest takie, czym ten element powinien być smarowany?
Wepchnąć tam smaru czy może wpuścić oleju trochę? Załączam fotkę zapożyczona z innego tematu, zaślepka oznaczona zółtą strzałką.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
Smarowanie mechanizmu zmiany biegów.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
chyba lepiej oleju zapodac. W sharanie mialem wlasnie roblem z cizko pracujacym lewarkiem zmiany biegow ale tylko na boki bo przod tyl to elegancko. Strzykawka z olejem i po sprawie. Calosc potraktowalem łacznie z linka i kulką na lewarku. Chodzi miodzio.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
A nie jest to czasem odpowietrzenie skrzyni?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Smarowanie mechanizmu zmiany biegów.
W zasadzie to masz chyba racje. Myślałem że to służy do smarowania jednak po głębszych oględzinach stwierdzam że chyba jednak nie.grandi pisze:A nie jest to czasem odpowietrzenie skrzyni?
Przesmarowałem ten element ręcznie i teraz powinno być gitara
Dzięki za pomoc
tez mi sie tak wydawalo ale nie mam jz golfa i nie moge tego sprawdzic. Co by nie bylo to zawsz emozna zapodac oleju w linki, w mechanizm itp. Ja tka zrobilem w sharanie i teraz lewar chodzi elegencko.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to