Zużyte koło dwumasowe ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zużyte koło dwumasowe ?
W moim VW touranie DSG 1,9 tdi tylko przy prędkości 70-90km/h (niezależnie od biegu 5 lub 6) drzy karoseria - przy tej prędkości jak docisnę pedał gazu to drżenie jest coraz większe ale przy około 100 km/h zanika. Przy zapalaniu,gaszeniu,ruszaniu - nic się nie dzieje. Czytałem że jeśli dwumas to objawy są przy ruszaniu, przy małych prędkościach - ja mam inaczej - czy to zużyte koło dwumasowe ?
Zużyte koło dwumasowe ?
Hmmm takie akcje dzieją się również z powodu opon , felg ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Zużyte koło dwumasowe ?
no tak, ale przy tej 70-tce, jak dodaje gazu wibracje się nasilają - jednak przy około 100km/h ustają. Przy felgach, oponach to chyba nie robi różnicy czy przyspieszam czy nie...
Zużyte koło dwumasowe ?
Musiałbyś sprawdzić z 2 kompletem felg i opon .... przynajmniej jedno wykluczymy
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Zużyte koło dwumasowe ?
Wychodzi na to, że tak, skoro skrzynia taka precyzyjna to i musi "elegancko" taki układ pracować.wesol pisze:DSG maja dwumas??
http://allegro.pl/kolo-zamachowe-dsg-2- ... 16796.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Gdyby to były koła to wpadały by w wibracje podczas jazdy i przyspieszania przy wyższych prędkościach tym bardziej, tak na zdrowy rozum kombinując.cario14 pisze:no tak, ale przy tej 70-tce, jak dodaje gazu wibracje się nasilają
90km/h na 5 to ok ale na 6 to już nisko a takie opory i drgania dobijają dwumasa,cario14 pisze:70-90km/h
Zużyte koło dwumasowe ?
nie no koniec swiata. A myslalem ze przynajmniej jak sie kupi automata to problemu z tym nie ma. Coprawda skrzynia dobiera sobie rak biegi ze zapewne dlugo wytrzymuje taki dwumas ale co to sie porobilo w tej motoryzacji.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- KamilP
- DieseL PoweR
Zużyte koło dwumasowe ?
A to nie jest normalnie że jak dieslowi na wolnych obrotach przyciśnie się gazu to wibruje? Ja jak np z 60 na piątce przyśpieszam delikatnie gazem to jest normalnie, ale jak wcisnę więcej to też takie wibracje, może buczenie jest, u brata w mercedesie w202 220d jest tak samo a przy ja wiem.. 70 km/h zanika. Tak samo jak z krzyżówki przy ~30 km/h na trójce zjeżdżamy to jest tak samo. Silnik wtedy ma jakieś niecałe 1.5k obrotów. Oczywiście poniżej tej granicy staram się nie jeździć, ale czasami.. Co prawda te nasze to starsze dieselki
- FURMAN TDI
- Użytkownik
Zużyte koło dwumasowe ?
Szanuje Twoje słowa ale tu się nie zgodzę, już dwukrotnie tego doświadczyłem w dwóch swoich autach i przy prędkościach miedzy 40 a 80 km/h w jednym kończyły się opony a drugim obecnym wywoływała opona która "tupała" ponieważ zalana była uszczelniaczem który poprzedni właściciel zapodał ponieważ miała index prędkości ZR żaden z trzech niemieckich renomowanych serwisów nie chciał skleić ponieważ opon po wyżej indexu V jak się dowiedziałem nie wolno kleić tylko portfelik i po nową wracając do tematu jest to możliwe i najprostszą metodą wykluczenia tego jest podmianka zestawu kółitaliano_83 pisze:Gdyby to były koła to wpadały by w wibracje podczas jazdy i przyspieszania przy wyższych prędkościach tym bardziej, tak na zdrowy rozum kombinując.
...zawsze coś
Zużyte koło dwumasowe ?
Niestety nadal mam z tym problem - koło dwumasowe to podobno nie będzie, ponieważ przy ruszaniu nic się nie dzieje i wszystko hula. Byłem u mechanika (już 2 razy) - u dobrego fachowca. Powoli próbujemy znaleźć przyczynę - wymienił mi i wyważył koła - niestety nadal to samo. Najgorsze, że nie jest to za każdym razem. Dzieje się tak jak dość długo jadę pod górkę, później jak jadę z górki to jest to samo ale jak dłużej jadę z górki to znowu ustaje i nawet jak wtedy po dłuższej jeździe z górki podjade pod jakąś mniejszą górke to już tego nie ma.
Pojęcia nie mam o co chodzi - jeżdże i obserwuje ale jak to się nasila to czasem już nawet nie da się jechać bo delikatne dotknięcie pedału gazu powoduje bardzo mocne rzucanie autem. Dodam jeszcze że u mechanika wymieniłem 2 poduszki pod silnikiem, które były nieco zużyte i chcieliśmy to też wykluczyć - wykluczyliśmy - nie pomogło
HEELP!
Pojęcia nie mam o co chodzi - jeżdże i obserwuje ale jak to się nasila to czasem już nawet nie da się jechać bo delikatne dotknięcie pedału gazu powoduje bardzo mocne rzucanie autem. Dodam jeszcze że u mechanika wymieniłem 2 poduszki pod silnikiem, które były nieco zużyte i chcieliśmy to też wykluczyć - wykluczyliśmy - nie pomogło
HEELP!
- FURMAN TDI
- Użytkownik
Zużyte koło dwumasowe ?
zruć gumę z przegubów i je obejrzyj możesz podlewarować jedno koło i wrzucić jedynke i obejrzyj czy w przegubach nic nie lata tylko wiesz konkretnie podklinuj koła żeby się nie spier... na Ciebie
...zawsze coś