Witam
Kompletuje części na przekładkę automat->manual
auto golf 4 alh 1.9 ,kod skrzyni 5 jaką mam to EUH.
Brakuje mi tylko przewodu hydraulicznego od sprzęgła do wysprzęglika . Gdzie można dostać takie cudo? na aukcjach ciężko znaleźć ,wczoraj dzwoniłem w 20 miejsc i każdy rozkłada ręce.
Przewód hydrauliczny wysprzęglika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kolego, chodzi Ci o numer 19 na zdjęciu?
Jeśli tak to niestety kosz w ASO to 250 zet.
Zawsze możesz skorzystać z uniwersalnych przewodów hydraulicznych z miedzi dostępnych w rożnych długościach (co około 5 cm). Co prawda tam jest chyba łącznik elastyczny ale to też da się zrobić, kupując odpowiedni wężyk.
Jeśli tak to niestety kosz w ASO to 250 zet.
Zawsze możesz skorzystać z uniwersalnych przewodów hydraulicznych z miedzi dostępnych w rożnych długościach (co około 5 cm). Co prawda tam jest chyba łącznik elastyczny ale to też da się zrobić, kupując odpowiedni wężyk.
Re: Przewód hydrauliczny wysprzęglika
Dokładnie chodzi o numer 19.
Myślałem właśnie aby samemu zrobić,bo przecież to niezbyt skomplikowana konstrukcja ,tylko skąd wziąć końcówki które się zatrzaskują w wysprzęgliku i pedale?
Myślałem właśnie aby samemu zrobić,bo przecież to niezbyt skomplikowana konstrukcja ,tylko skąd wziąć końcówki które się zatrzaskują w wysprzęgliku i pedale?
Ale nie ma po co. Aby zaprawic przewód potrzebujesz maszynki. Idź do motoryzacyjnego i kup odpowiedniej długości plus elastyczny żeński. Końcówki pewnie są jak w hamulcach vw czyli 10x1. Nie znam długości i fajnie jakbyś gdzieś mógł sprawdzić. Może tutaj ktoś odpowie. Miedziane przewody łatwo się kształtują w rękach. Koszt nowych powinien Cię wynieść koło 50 zet. Ja płaciłem za komplet na tył do golfa od pompy około 150 zet.