Dokładni :] Przydałoby się te wiedzę jakoś z agregować :] Ja bym chciał sam wymienić olej w skrzyni. Kupuje narzędzia właśnie :] Szykuje się teraz do naprawy sprzęgła w rolce alternatora i do wymiany rozrządu

Odpowiedni VAG, blokady, narzędzia

Już raz świece wymieniałem w dizlu i złym kluczem złamałem

Dwa dni wiercenia w bloku silnika

Ale dało rade i autko zrobiło kupę km

Bez zdejmowania głowicy itp. :] Wtedy nie wiedziałem, że jakieś opiłki się mogą tam dostać czy coś i że są specjalne zestawy do wydobywania świec żarowych

Uczę się sam i sporo ryzykuję. Może uda mi się teraz załatwić układ i będę wszystko robić pod okiem mechanika

N razie mi się wszystko upiekło

A przyczyna prosta - zbyt dużo dyletantów zamało ekspertów, jak ma się coś spieprzyć to wolę samemu popsuć niż latać po sądach.
Najlepsze jest to, że VW Mroczkowski zaproponował olej z wymianą filtra w skrzyni za 1018,00 PLN. Teraz wiedząc, że filtr w skrzyni to ta cena wydaje mi się baaaardzo atrakcyjna

Demontaż skrzyni wymianka i montaż za 170,00 PLN i powiedzieli, że ogarną spoko w godzinkę hahahha

Jeszcze by zalali złym olejem i tylko szukać dobrego prawnika

Z resztą ASO w Austrii nie lepsze. Powiedzieli, że się nie wymienia, ale skoro już czuję taką potrzebę to za 370,00 Ojro ogarną temat