Jaka skrzynia,do czego i od czego (temat zbiorczy)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
skrzynia biegów GOLF 4 1.4 16V
Witam mam pytanko jaka skrzynia do golfa 4 1.4 16v od jakich modeli może pasować i czy by pasowała od anglika do Europejczyka ? dzięki i pozdrawiam
Duu duw duv ert to od benzyn oraz dla dus to od sdi. Ogólnie to audi a2,a3, fabia1, Leon toledo2, ibiza, octavia1 z silnikami 1,4 16v oraz 1,6 16v i 1,6 sr.
Podejdzie też chyba od nowszych modeli co miały silnik bby, bca, bse
Podejdzie też chyba od nowszych modeli co miały silnik bby, bca, bse
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy skrzynie DSG o symbolu QSD można zamienić na skrzynie o innym symbolu ? jeśli tak to jaki może pasować ?? Auto to Golf 7 2015 rok silnik 2.0tdi 150koni oznaczenie CRUA. Czekam na pomoc. Albo jeszcze czy silnik CRUA można zastąpić silnikiem CRB ?? Pozdrawiam
Witam wszystkich mam problem z wymianą skrzyni w MK2 silnik i skrzynia pochodzi z Toledo 1l 1.9 Tdi AFN wałek ma 28zębów fajnie by było jak byście podali parę przykładów skrzyń chciał bym zamontować pośrednią, z jakiego samochodu może pasować taka skrzynia
Witam Serdecznie
Pacjent golf 4 1.9 tdi AHF 1999r po lekkim sofcie.
Problem polega na tym iż padła skrzynia kod: EBF siedzę i czytam szukam i wyczytałem że można wpakować skrzynie o innym oznaczeniu między innymi DEA/EGS/EGR. Po zasięgnięciu informacji głębiej na niemieckiej stronie okazuje się że przy skrzyni EBF (tarcza sprzęgła ma 219 mm) a np. skrzynia którą mi podpowiadali abym szukał EGR (tarcza sprzęgła 225 mm). Moje pytanie polega na tym jeżeli zakupię skrzynie EGR czy wszystko będzie pasować p&p czy będzie trzeba zmieniać jeszcze tarcze sprzęgła ?
Pacjent golf 4 1.9 tdi AHF 1999r po lekkim sofcie.
Problem polega na tym iż padła skrzynia kod: EBF siedzę i czytam szukam i wyczytałem że można wpakować skrzynie o innym oznaczeniu między innymi DEA/EGS/EGR. Po zasięgnięciu informacji głębiej na niemieckiej stronie okazuje się że przy skrzyni EBF (tarcza sprzęgła ma 219 mm) a np. skrzynia którą mi podpowiadali abym szukał EGR (tarcza sprzęgła 225 mm). Moje pytanie polega na tym jeżeli zakupię skrzynie EGR czy wszystko będzie pasować p&p czy będzie trzeba zmieniać jeszcze tarcze sprzęgła ?
Mniejsze sprzęgło w większy dzwon zawsze się zmieści, pytanie tylko czy wałek taki sam.
Na 99% będzie pasować wszystko z poprzedniego zestawu. Nie skrzynia tu decydowała o wielkości tarczy. Zamach jest ten sam i pasuje wszystko. Poprostu podtoczone jest w zamachu na nieco większa średnicę tarczy sprzeglowej.
Tylko nie skrzynie od Sharana Galaxy Alhambra bo tam były inne.
Tylko nie skrzynie od Sharana Galaxy Alhambra bo tam były inne.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
mam kilka opcji do wyboru:
-EBF czyli identyczna która się zepsuła
-EGR w dobrej cenie po, która mogę podjechać i obejrzeć ponieważ mam blisko
oraz 2 skrzynie które mogą być wysłane kurierem bez możliwości oględzin wizualnie.
-DQY w dobrej cenie z gwaracja 30 dni
-EWT/GGU najdłuższa skrzynia 5cio biegowa
kalkulator do liczenia może komuś się przyda
http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-EBF czyli identyczna która się zepsuła
-EGR w dobrej cenie po, która mogę podjechać i obejrzeć ponieważ mam blisko
oraz 2 skrzynie które mogą być wysłane kurierem bez możliwości oględzin wizualnie.
-DQY w dobrej cenie z gwaracja 30 dni
-EWT/GGU najdłuższa skrzynia 5cio biegowa
kalkulator do liczenia może komuś się przyda
http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam potrzebuje dorady pacjent mk2 1.9 tdi 110km obecnie w planach moc kolo 180km potrzebuje oznaczenia skrzyni dłużej od CHA
To skrzynia dość krótka. ASD już jest dużo dłuższa ewentualnie cyp albo najlepiej tu wspominane GGU KBL to najdłuższe.
W jakich pojazdach grupy VW one był montowane ?? Słyszałem ze passaty 1.9td miały twardsze skrzynie jest to możliwe ?
Passat B5 to ma silnik ustawiony podłużnie więc i skrzynia jest inna. Nie podpisuje do poprzeczniaka. Zresztą po co ci to wiedzieć. Masz kody skrzy i takiej szukaj i jeszcze się módl by nikt tam nie majstrowal wcześniej w takiej skrzyni.
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Jak coś to mam skrzynię ERF albo EFF musiałbym sprawdzić ( 6 biegów ) wsadzoną do obudowy z Ibizy/Polo do puszczenia tanio
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Witam, kupiłem skrzynię AGC, aktualnie w moim Golfie III 1.9 TDI 90 km mam ASD. Od czego jest ta AGC i ona jest krótka czy długa?