Problem ze wstecznym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ze wstecznym
Witam mam taki problem ze skrzynia ale zacznę od początku golf 3 1.9 TD padł wsteczny(wyskakiwał i zgrzytal) wiec postanowiłem wymienić skrzynie, założyłem skrzynie i wszystkie biegi od 1-5 wchodzą idealnie i wsteczny tez ale jak sie cofa to zgrzyta;/. Wiec pomyślałem ze ta skrzynia tez juz powoli ma dość wiec zakupiłem druga założyłem i znów tak samo :/ wiec czy miałem takiego pecha ze trafiłem 2 zepsute czy to moze byc wina czegoś innego?
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Problem ze wstecznym
a drążek dobrze ustawiłeś ? te wahadełka plastikowe od lewarka zmiany biegów sie wycierają i trzeba po kombinować żeby dobrze wszystko zgrać . kiedyś pół dnia sie samemu z tym męczyłem bo jak miałem idealny wsteczny to 1 nie miałem .
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
Problem ze wstecznym
Tak masz racje z tym jest często problem, ale ja ręcznie wrzucałem i to samo jest pierwszy raz z takim czym sie spotkałem
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Problem ze wstecznym
wyjmij drążek całkowice i wżuć reką przy skrzyni wsteczny bieg i odpal auto ze sprzęgłem i zobacz jak wtedy bedzie jechał i co bedzie sie działo ,jak nic to tak jak pisałem wyżej ,kwestia ustawienia i luzów tych wodzików drązków ,rulejek itp ( trza kupić nowe ) jak bedzie coś nie halo skrzynia no naprawy lub wymiany ,jak cos posiadam pewne skrzynie biegów w 100% sprawne
naprawa Smartfonów Telefonów,pc, laptopy tablety, diagnostyka vag, delphi itp actia multidiag PRO. serwis vag i innych samochodów wymiana podzespów oraz modyfikacje . regeneracja lub naprawa pomp vp37 wtryskow vp pompo wtrysków pd oraz CR . proszę pisać na priv
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Problem ze wstecznym
Ja juz sprawdzałem wczesniej ręcznie i jest to samo, więc skrzynia do wywalenia?
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Problem ze wstecznym
byc moze
- VW_seller
- VWGolf.pl Killer
Re: Problem ze wstecznym
nikt wróżką nie jest i nie jest koło twego samochodu ,ja gdybym koło nie go był ,w 10 minut bym to zdiagnozował ,na odległość cięzko jest komuś doradzić.DamMag pisze:Byc moze? A to moze byc cos innego?
Problem ze wstecznym
Witam to jeszcze raz ja wyciąglem skrzynie i sprawdziłem znaczy sie wrzocilem wsteczny i zakrecilem i słychać ten zgrzyt i to potwierdza ze skrzyna wadliwa
Problem ze wstecznym
mam problem z wyskakującym biegiem wstecznym ! czy wiecie może co to za przyczyna ? vw golf 5 1,9 tdi 2003. pozdrawiam