Witam. Sprawa wyglada nastepujaco. Golf IV 1999 1.9TDI 115KM AJM ze skrzynia DRW. Konczy mi sie sprzeglo i dwumas juz stuka. Chce kupic zestaw jednomasu z valeo i mam problem w wyborze. Do wyboru sa nastepujace zestawy:
826363 - sprzeglo 230mm i mamy tutaj typowe lozysko oporowe
835010 - sprzeglo 240mm i mamy tutaj hydrauliczna lape wyciskowa
Ktory zestaw mam zakupic ?? Ma ktos mozliwosc sprawdzenia tego ETCE jakie sprzeglo byc powinno ??
Pozd
Skrzynia DRW zmiana dwumasu na jednomas
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
wojti2001, zaoszczędzisz 2-3 stówki,ale z tego co wiem,to Valeo ma strasznie dużo reklamacji na te zestawy sprzęgieł ze sztywnym kołem.
Poza tym,jak skończy Ci się kiedyś tarcza lub docisk z tego zestawu,to nie dokupisz,będziesz musiał znów kupić cały zestaw.
Ja z bratem zmieniałem w jego A3 i też staliśmy przed tym dylematem,ale w końcu zapadła decyzja,że szkoda sobie doopy zawracać tym sztywnym zestawem i kupiliśmy dwumas ze sprzęgłem LUK.
Poza tym,jak skończy Ci się kiedyś tarcza lub docisk z tego zestawu,to nie dokupisz,będziesz musiał znów kupić cały zestaw.
Ja z bratem zmieniałem w jego A3 i też staliśmy przed tym dylematem,ale w końcu zapadła decyzja,że szkoda sobie doopy zawracać tym sztywnym zestawem i kupiliśmy dwumas ze sprzęgłem LUK.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A ja ostatnio zmieniałem z koła sztywnego założonego wcześniej na koło dwu masowe bo zaczęło stukać przy ruszaniu i na dłuższą metę nie nadaje się do tych silników.Trzeba by było ruszać przy dodaniu większych obrotów.
Kolego wojti2001 pamiętaj że kultura pracy silnika będzie trochę gorsza po zmianie z 2-masu na 1-mas.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Skrzynia DRW zmiana dwumasu na jednomas
To jest prawda.Badyl18 pisze:Kolego wojti2001 pamiętaj że kultura pracy silnika będzie trochę gorsza po zmianie z 2-masu na 1-mas.