drga drążek zmiany biegów Golf IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Mam GOLFA IV 1,9 TDI 110 km. AHF. Na (1)pierwszym i (3)trzecim biegu drga mi drążek zmiany biegów jak mocniej wcisnę pedał gazu. Co może być przyczyną?
Mam GOLFA IV 1,9 TDI 110 km. AHF. Na (1)pierwszym i (3)trzecim biegu drga mi drążek zmiany biegów jak mocniej wcisnę pedał gazu. Co może być przyczyną?
Poduszki do sprawdzenia to jest tego przyczyną że lewarek drżyniecio1 pisze: drążek zmiany biegów jak mocniej wcisnę pedał gazu. Co może być przyczyną?
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
A jeżeli to nie poduszki to co innego? Wydaje mi się, że są w porządku. Próbowałem regulować na linkach ale nic to nie pomogło.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Na 99% poduszki - zwłaszcza "kiwaczka" za silnikiem. Wjedź na kanał i ponaprężaj silnik jakąś brechą.
PozdraVWiam
Dudi
Dudi
a ja się z dudim nie zgodzę- wymienianą miałem poduszką właśnie tą kiwaczkę za silnikiem niby trzymając skrzynię, ( silnik ALH) pozostałe poduszki ok i tez jak gwałtowniej depnę to lekko ale drży drązek wpada w lekkie wibracje dźwiękowe, jak przytrzymam go jest ok
oswoić autyzm, http://www.michalautyzm.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
seria ALH 90 km-->>soft-->>127km-->>wtryski ASV+ ASO Damian ppp ==145km
seria ALH 90 km-->>soft-->>127km-->>wtryski ASV+ ASO Damian ppp ==145km
Daj gaz do oporu i puść i jak będzie schodził z obrotów to jak będzie Drgał to masz do wymiany poduszkę lub poduszki pod skrzynia lub silnikiem. na luzie sprawdź i nie na zimnym silniku ;p
W dniu dzisiejszym wymieniłem poduszkę skrzyni, a dokładnie tą z lewej strony przy skrzyni. Nic jednak to nie dało i dalej drążek wpada w wibrację. Czy może być padnięta skrzynia? Z biegami nie mam żadnego problemu. Wszystkie wchodzą prawidłowo i żaden nie wypada.
Kolejny etap pozbycia się drgań drążka zmiany biegów. Wymian poduszki skrzyni, a dokładnie tej pod skrzynią tzw. "kiwaczka". Problem drgania tylko troszkę się zmniejszył albo chce tak myśleć. A może jest to wina przegubów przy skrzyni? Proszę o radę.
A odpowiadając na pytanie "lambert86". W moim Golfie właśnie na jedynce i dodatkowo trójce jak puszczę gwałtownie gaz to mi drga drążek. Chyba mamy podobny problem choć u mnie nie szarpie i buja autem tylko ten drążek. Niby to w sumie w niczym nie przeszkadza ale to mnie drażni.
A odpowiadając na pytanie "lambert86". W moim Golfie właśnie na jedynce i dodatkowo trójce jak puszczę gwałtownie gaz to mi drga drążek. Chyba mamy podobny problem choć u mnie nie szarpie i buja autem tylko ten drążek. Niby to w sumie w niczym nie przeszkadza ale to mnie drażni.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dowiedziałem się, że problem kiwającego się drążka może być wynikiem uszkodzenia wybieraka lub synchronizatorów.
Z czasem biegi, na których drążek się kiwał wyskakują przy mocniejszym dodaniu gazu - skrzynia kaput.
Z czasem biegi, na których drążek się kiwał wyskakują przy mocniejszym dodaniu gazu - skrzynia kaput.
PozdraVWiam
Dudi
Dudi
Re: drga drążek zmiany biegów Golf IV
Witam,
Chciałbym odświeżyć temat, czy ktoś ma podobny problem z drganiem gałki skrzyni biegów?
Chciałbym odświeżyć temat, czy ktoś ma podobny problem z drganiem gałki skrzyni biegów?
"Laskoś" ja cały czas mam mojego Golfa i zostanie już u mnie do jego lub mojego końca . A co do drgań drążka ja wymieniłem wszystkie poduchy i jestem pewien, że poprzedni właściciel (Włoch) jakoś uszkodził skrzynie. Póki co biegi wchodzą w miarę dobrze, a przy wymianie sprzęgła i "dmumasu" wymienię też skrzynię. Wtedy drgania ustaną . Pozdrawiam.