Brak wstecznego po wymianie skrzyni Golf 3 i inne perypetie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam serdecznie kilka dni temu wymieniłem skrzynie w golfie 3 1,8 , zamontowałem z golfa 2 1,6 po zakończeniu okazuje się że działa wszystko jak należy poza tym że w miejscu gdzie być powinien wsteczny bieg jest jedynka a do tyłu w tej samej pozycji jest dwójka . Me pytanie brzmi - czy jest jakaś regulacja i w którym miejscu . Dziękuję z góry za wszelką pomoc - uczę się mechaniki mego VW .
Ostatnio zmieniony pt sty 25, 2013 16:25 przez piszpunta, łącznie zmieniany 1 raz.
Brak wstecznego po wymianie skrzyni Golf 3
Regulacja skrzyni biegów
Postprzez Paweł Marek » Śr gru 07, 2011 22:56
na obejmie łączącej wałek zmiany biegów z resztą mechanizmu przy skrzyni, luzuje się ją i można ciut pokręcić w prawo i lewo, innej regulacji w mechaniźmie niema, w mk3 jest jeszcze mimośród plastykowy na lewarku którym można to samo w mniejszym zakresie regulować (czyli wychylenie lewarka prawo-lewo) w mk2 chyba niema tego nie pamiętam dokładnie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek
_
_
Online: 15d 19h 21m
Auto: Vento
Silnik: 2E
ZNALAZŁEM coś takiego czy to wszystko ? i czy jest szansa że to wyeliminuje problem ? i czy to ma się jakoś do mego problemu ?
Postprzez Paweł Marek » Śr gru 07, 2011 22:56
na obejmie łączącej wałek zmiany biegów z resztą mechanizmu przy skrzyni, luzuje się ją i można ciut pokręcić w prawo i lewo, innej regulacji w mechaniźmie niema, w mk3 jest jeszcze mimośród plastykowy na lewarku którym można to samo w mniejszym zakresie regulować (czyli wychylenie lewarka prawo-lewo) w mk2 chyba niema tego nie pamiętam dokładnie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek
_
_
Online: 15d 19h 21m
Auto: Vento
Silnik: 2E
ZNALAZŁEM coś takiego czy to wszystko ? i czy jest szansa że to wyeliminuje problem ? i czy to ma się jakoś do mego problemu ?
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
poluzuj obejmę przy całym drązku idącym w tunelu, jest ona nad dyferencjałem skrzyni biegów.. Złap za całe cięgna i wrzuć ręką wsteczny bieg. Usłyszysz charakterystyczne kliknięcie. Wprowadz kumpla do kabiny i też niech wrzuci bieg wsteczny na gałce.. Gdy bedziesz miał bieg wsteczny na gałce i bieg wsteczny w skrzyni to wystarczy połączyć obejmą te dwa elementy i masz już biegi.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Wszystko ładnie pięknie , wielu będzie miało ubaw ze mnie ale co mi tam dostarczę Wam rozrywki Co do biegu wstecznego nie doszedłem zaplanowałem przestawić autko w bardziej dogodne miejsce no i korzystając z biegów od 1 do 5 postanowiłem się przejechać jak to pracuje haha auto zatrzymało się po 100 metrach dlaczego ????? bo nie wiedziałem że rozstaw kół jest inny w MK2 I MK3 a przełożyłem skrzynię w całości z półosiami no i przegub zew od strony pasażera nie dał rady
Proszę o radę - wystarczy przełożyć półoś od strony pasażera ? czy MK2 I MK3 półosie od strony kierowcy mają tej samej długości ? z góry dzięki
Oj już znam ich długości ale to nie takie proste . Praktyki tu potrzeba i wiedzy takowej .
Proszę o radę - wystarczy przełożyć półoś od strony pasażera ? czy MK2 I MK3 półosie od strony kierowcy mają tej samej długości ? z góry dzięki
Oj już znam ich długości ale to nie takie proste . Praktyki tu potrzeba i wiedzy takowej .
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
obydwie półosie przekładasz... mają być w mk2 od mk2 i w mk3 od mk3
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;