Witam, mam silnik 1Y i skrzynie DFW która już "wyje" kupiłem nową w dobrym stanie wyjętą z niemieckiego rozbitka. W aucie wyglądała identycznie i ja wziąłem. Po wyjęciu swojej okazało sie ze to CHC. wszystko pasuje ale jedno nie, półosie które sie przykręca do skrzyni są minimalnie większe i śruby nie pasują przez to. Mam pytanie czy da jakoś rade bez rozkręcania skrzynie przełożyć te "łby " wystająze z skrzyni by pasował z mojej starej do tej nowej ?
Skrzynia DFW a CHC i nie pasujące półosie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotreldiablo
- Ma gadane
- maciejhan
- Ma gadane
o ile mnie pamięć nie myli to nie trzeba do tego skrzyni rozbierać.Jest to nabite i zabezpieczone sprężystym pierścieniem.
Spróbuj rozbić to na starej skrzyni.
pytanie tylko czy średnica wewnętrzna tego dynksa jest taka jak przy twojej skrzyni?
Spróbuj rozbić to na starej skrzyni.
pytanie tylko czy średnica wewnętrzna tego dynksa jest taka jak przy twojej skrzyni?
- maciejhan
- Ma gadane
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... i#p5366222
tu masz opisane jak się sciąga te dynksy- flansze.
poszukaj tematów o wyciekach spod półosi to coś Tobie wyjaśnia.
Natomiast czy zagrają średnice, to już musisz zmierzyć.
a i kup najlepiej nowe uszczelniacze od razu na jedną stronę dostaniesz od 5 pln,, febi 16,5 pln, to 30 dyszki wydasz a nie będziesz za tydzień pod autem siedział.
tu masz opisane jak się sciąga te dynksy- flansze.
poszukaj tematów o wyciekach spod półosi to coś Tobie wyjaśnia.
Natomiast czy zagrają średnice, to już musisz zmierzyć.
a i kup najlepiej nowe uszczelniacze od razu na jedną stronę dostaniesz od 5 pln,, febi 16,5 pln, to 30 dyszki wydasz a nie będziesz za tydzień pod autem siedział.
- piotreldiablo
- Ma gadane
Re: Skrzynia DFW a CHC i nie pasujące półosie
Wielkie dzięki właśnie o to mi chodziło. Czy będą pasować muszę zmierzyć dobrze mówisz. Już miałem dziki pomysł żeby rozwiercić dziury na skrzyni i przykręcić stare pół osie
PIOTR