Uszkodzone tryby 5. biegu skrzynia CHV, Golf 1.6

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
komier
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: komier » pn kwie 30, 2012 10:51

Witam wszystkich. Mój problem polega na tym, że mam wyszczerbione 3 zęby na parze kół zębatych 5 biegu. Autem na 5 biegu nie da się jeździć, bo hałasuje przeokrutnie. Skrzynia CHV, Golf III. Koła mają 37 i 52 zęby. Czytałem i szukałem już dobre kilka dni, ale nigdzie nie mogę znaleźć nikogo, kto posiadałby takie koła. W serwisie cena wynosi ok 800 zł za sztukę. Nie chciałbym również wymieniać całej skrzyni, bo wiąże się to z wyjęciem skrzyni z autka, a wymiana samych kół 5 biegu jest możliwa po zdjęciu tylnej pokrywy skrzyni. Czy któryś z szanownych forumowiczów wie gdzie mogę nabyć takie koła? A może ktoś ma takie w swoich zasobach? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
przemeqqq
Użytkownik
Użytkownik

Re: Uszkodzone tryby 5. biegu skrzynia CHV, Golf 1.6

Post autor: przemeqqq » wt maja 01, 2012 19:19

ja kupiłem 5 bieg na forum 50zł, też będę nie długo przerabiał temat, da się wymienić bez wyciągania skrzyni, pomocny link:
http://www.myturbodiesel.com/1000q/mult ... wap-VW.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
komier
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: komier » śr maja 02, 2012 09:50

Szukałem na forum czy ktoś ma do sprzedania ale nikt o tym nie pisze. W takim razie może ktoś ma jakąś padniętą skrzynię CHV od golfa 1.6 benzyna ze sprawnym 5 biegiem? Może czyjś znajomy ma taką skrzynie? Chciałbym odkupić od kogoś te koła. Sprawa jest bardzo pilna bo auto jest uziemione... :-( Przypominam, że koła mają 37 i 52 zęby. Bardzo proszę o pomoc...

Awatar użytkownika
przemeqqq
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: przemeqqq » czw maja 03, 2012 10:26

komier pisze:Szukałem na forum czy ktoś ma do sprzedania ale nikt o tym nie pisze. W takim razie może ktoś ma jakąś padniętą skrzynię CHV od golfa 1.6 benzyna ze sprawnym 5 biegiem? Może czyjś znajomy ma taką skrzynie? Chciałbym odkupić od kogoś te koła. Sprawa jest bardzo pilna bo auto jest uziemione... :-( Przypominam, że koła mają 37 i 52 zęby. Bardzo proszę o pomoc...
nie musisz szukać zębatek konkretnie z takiej samej skrzyni, poszukaj tabelki z przełożeniami w innych skrzyniach też powinny być takie same, znalazłem jeszcze taki link:
http://translate.googleusercontent.com/ ... ulB-mMKqpQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
komier
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: komier » czw maja 03, 2012 11:16

No właśnie - tabelka... :) Oto ona: http://www.doppel-wobber.de/forum/index ... nfo&id=127" onclick="window.open(this.href);return false; Niestety nie widzę takiego przełożenia 5 biegu jak w skrzyni CHV, w żadnej innej... I w tym jest pies pogrzebany :?

Awatar użytkownika
przemeqqq
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: przemeqqq » czw maja 03, 2012 20:07

komier pisze:No właśnie - tabelka... :) Oto ona: http://www.doppel-wobber.de/forum/index ... nfo&id=127" onclick="window.open(this.href);return false; Niestety nie widzę takiego przełożenia 5 biegu jak w skrzyni CHV, w żadnej innej... I w tym jest pies pogrzebany :?
fakt jakaś nie typową skrzynie masz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Napędowy”