Pedał sprzęgła nisko "bierze"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, kiedy kupilem auto, sprzeglo strasznie nisko bralo prawie przy podlodze, wykosztowalem sie i wymienilem calosc na nowe. Ale mimo to sprzeglo dalej bierze przy samej podlodze, no moze jest delikatna poprawa ale mimo to bierze nisko i jest bardzo krotki skok tzn ma ono bardzo krotki zakres dzialania. Jak puszczam pedal sprzegla to auto zaczyna jechac i kilka mm dalej juz pedal sprzegla wogole nie oddzialywuje na naped. W innych autach zauwazylem ze jest tak ze niemal na calej dlugosci zakresu pedalu sprzegla ma ono wplyw na dzialanie skrzyni. Co moze byc nie tak?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Pedał sprzęgła nisko "bierze"
nie wiem po co wymieniałeś sprzęgło ale to normalne że w Mk5 bierze 1 cm od podłogi, miałem 5 lat Mk5, wymieniałem dwumas z kompletem sprzęgła, teraz mam Audi A3 i sprzęgło bierze tak samo, nie przejmuj sięErmac20 pisze:Witam, kiedy kupilem auto, sprzeglo strasznie nisko bralo prawie przy podlodze, wykosztowalem sie i wymienilem calosc na nowe. Ale mimo to sprzeglo dalej bierze przy samej podlodze,
swoją drogą widzę że jako jedyny użytkownik Mk5 zgłaszasz mnóstwo problemów, jakiś felerny chyba ten twój golf a swoją drogą czytając twoje tematy widzę że często szukasz dziury w całym, szukasz problemu którego nie ma
Auto mam fajne ale lubie jak wszystko działa jak w zegarku. Wiele dupereli jak niedzialajaca lampa w bagazniku dziala mi na nerwy mimo ze to drobnostka. Z drugiej strony nie jestem mechanikiem i nie znam sie na wielu rzeczach wiec wole podpytac, bo talent do samochodow mam taki ze jak sam sie zabiore za cos to napewno popsuje. Dzieki za informacje, myslalem ze to jakis problem a tak chyba poprostu musi byc.
a masz linkę z samo regulatorem ? jeśli tak to musisz go popuścić. przynajmneij tak jest w np renault nie wiem jak w vw bo jeszcze nie miałem tego problemu ale zasada pewnie ta sama
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Pedał sprzęgła nisko "bierze"
a jak myślisz co może być w Mk5 chyba nie miałeś okazji naciskać sprzęgła w Mk5, to normalne że bierze bardzo niskolashloo pisze:a masz linkę z samo regulatorem ?
przyzwyczaj sie albo kup se inne auto
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/4C6j