Witam kupiłem golfa IV 99r 2,3 V5 z uszkodzoną automatyczną skrzynią biegów, chciałbym go zrobic na manuala i pytanie do was mam takie czy orientuje sie ktoś czy pasuje tam skrzynia od innych wersji silnikowech? Może wiecie kto ma taki zestaw na sprzedaż? Jeśli napisałem temat w nieodpowiednim dziale to prosze moderatorów o przeniesienie do właściwego.
orjentuje sie ktoś jaki to kod skrzyni powinien być?
słyszałem że podejdzie też skrzynia od diesla lub od 1,8 T wie ktoś może z was czy faktycznie pasuje na 100%
Golf IV 2,3 V5 skrzynia biegów od 1,8T lub tdi?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Golf IV 2,3 V5 skrzynia biegów od 1,8T lub tdi?
do VR5 skrzynia tylko od VR5 nie pasuje nic innego zadne 1.8T zadne TDI. Róznica jest w obudowie skrzyni.cedro23 pisze:Witam kupiłem golfa IV 99r 2,3 V5 z uszkodzoną automatyczną skrzynią biegów, chciałbym go zrobic na manuala i pytanie do was mam takie czy orientuje sie ktoś czy pasuje tam skrzynia od innych wersji silnikowech? Może wiecie kto ma taki zestaw na sprzedaż? Jeśli napisałem temat w nieodpowiednim dziale to prosze moderatorów o przeniesienie do właściwego.
orjentuje sie ktoś jaki to kod skrzyni powinien być?
słyszałem że podejdzie też skrzynia od diesla lub od 1,8 T wie ktoś może z was czy faktycznie pasuje na 100%
dzięki borys uratowałeś honor tego forum bo już myślałem że niczego sie tu nie dowiem, jestem na kilku forach zarejestrowany w głównej mierze na bmw i tam jakoś innaczej to wszystko wygląda tzn więcej rzeczy można sie dowiedzieć, tak czy inaczej jeszcze raz dziękuję bo to było dla mnie bradzo ważne o mało nie kupiłem golfa 2,0 na części.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=118&t=446717" onclick="window.open(this.href);return false; tu wcześniej chłopak Ci wyjaśnił
ale mi to wyjaśnienie, dzięki ale sie wysiliłeś. a ja założe sie z tobą że napewno coś innego podejdzie, nie takie rzeczy sie robi, tylko że jest to mój pierwszy Vw i chciałem sie coś dowiedzieć od posiadaczy ale widze że tu wszyscy tylko popisać sobie lubią. Ponoć wystarczy odkręcić dzwon od skrzyni V5 V6 i każdą inną założysz ale tak jak mówię, myślałem że coś sie tu można dowiedzieć więcej ale widzę trzeba szukać gdzie indziej