Mam takie pytanie bo planuje swap z 1.1 na 1.6 td i myślę nad półosiami.Czy od silnika 1.1 dadzą rade(patrzyłem na przeguby na allegro to nie różnią się niczym od tych 1.6td). Czy może lepiej kupić jakieś mocniejsze np.od mk1 1.8?
Będę wdzięczny za szybka odpowiedz.
Pytanie półosie golf mk1
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
Pytanie półosie golf mk1
prawdopodobnie nie podejdą półośki z 1,6 do przegubów MK I , a to dla tego że o ile dobrze pamiętam MK I ma zabezpieczenie zewnętrzne w przegubie zewnętrznym , dopiero MK I po 81 roku ( tak zwana przejściówka ) miała zabezpieczenia wewnętrzne , musisz to sprawdzić
-
- Ma gadane
Pytanie półosie golf mk1
Dzięki za odpowiedz ale nie do końca o to mi chodziło.Bo ja zastanawiam się czy półosie z przegubami z 1.1 wytrzymają czy lepiej kupić całe kompletne półosie od 1.8.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
Pytanie półosie golf mk1
Przeguby zewnetrzne sa takie same, nie wazna dla jakiej wersji silnikowej, różnia sie tylko zabezpieczeniem, zmiana była w '80. Kup porzadnej firmy, np. RUVILLE, do tego nowe osłony. Trzy lata temu wymieniałem razem z łożyskiem tej samej firmy i na razie nic sie nie dzieje, własnie w TD.
Podobno sa różnice w długości półosi pomiedzy silnikami do 1.3 a powyżej, choc robiłem taką zamiane w mk1 w nie ich zmieniałem, a wszystko chodzi jak nalezy.
Podobno sa różnice w długości półosi pomiedzy silnikami do 1.3 a powyżej, choc robiłem taką zamiane w mk1 w nie ich zmieniałem, a wszystko chodzi jak nalezy.
Ostatnio zmieniony sob wrz 10, 2011 14:14 przez anaba255, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ma gadane