Nagły zgon sprzęgła..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nagły zgon sprzęgła..
Witam. Szukałem na ten temat na forum ale niewiele znalazłem.
Golf III 1.8 GT + LPG
Sytuacja wyglądała tak. Pojechałem do bankomatu i prawie pod domem stanąłem u kuzyna pod garażem. Pogadali i pojechałem pod dom (200m). Poszedłem po klucze do garażu i wsiadam znowu do auta wrzucam wsteczny i wyje tak jakbym wgle nie wdusił pedału.. Tak nagłego zgonu nie widziałem już dawno. Nic się wcześniej nie ślizgało i było dobrze tylko czasem na wstecznym chrupał.
Potem jeszcze dodatkowo pedał sprzęgła zrobił się luźny.. Linka jest cała i podnosi to cięgno co do skrzyni idzie. Ale biegu wbić nie ma jak. Dzwoniłem po znajomych mechanikach i mówili że albo sprzegło albo docisk sprzęgła. W necie wyczytałem że może być też łapa sprzęgła.
Wiecie co to może być?
Golf III 1.8 GT + LPG
Sytuacja wyglądała tak. Pojechałem do bankomatu i prawie pod domem stanąłem u kuzyna pod garażem. Pogadali i pojechałem pod dom (200m). Poszedłem po klucze do garażu i wsiadam znowu do auta wrzucam wsteczny i wyje tak jakbym wgle nie wdusił pedału.. Tak nagłego zgonu nie widziałem już dawno. Nic się wcześniej nie ślizgało i było dobrze tylko czasem na wstecznym chrupał.
Potem jeszcze dodatkowo pedał sprzęgła zrobił się luźny.. Linka jest cała i podnosi to cięgno co do skrzyni idzie. Ale biegu wbić nie ma jak. Dzwoniłem po znajomych mechanikach i mówili że albo sprzegło albo docisk sprzęgła. W necie wyczytałem że może być też łapa sprzęgła.
Wiecie co to może być?
Nagły zgon sprzęgła..
Może frez na łapie sprzęgła obrobiło ??? albo słoneczko w docisku sie wysypało albo po prostu tarcza miała dość. Ściągnąć skrzynie i będzie wiadomo na 100% co jest grane. Takim gdybaniem nic nie zdziałamy
Nagły zgon sprzęgła..
no to jutro będę działać od rana. Mam nadzieję tylko że koszty tej zabawy będą jak najmniejsze
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nagły zgon sprzęgła..
syncroo, można najpier zdjąć dekiel ze sktrzyni od strony lewej zobaczyć na ten frez na łapie czy tam się nie rozleciało, jesli nie to mogła się przedziurawić ze starości tarcza przy sprzęgle którą naciska pręt biegnący oprzez całą skrzynię, wówczas być może wystarczy ją zmienić ale to już oczywiście trzeba odjąc skrzynie od silnika zeby stwierdzić. W kazdym razie do czasu wyjasnienia można sie wstrzymać z zamawianiem sprzegła, takie tarcze zwykle leżą u mechaników po kątach z wymienianych wczesniej sprzegieł.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Nagły zgon sprzęgła..
dzisiaj auto pójdzie prawdopodobnie na kanał i będzie ściągana skrzynia. Dam znać co wyszło
- mariusz75
- Forum Master
- Kontakt:
Nagły zgon sprzęgła..
Paweł Marek pisze:syncroo, można najpier zdjąć dekiel ze sktrzyni od strony lewej zobaczyć na ten frez na łapie czy tam się nie rozleciało
To jest bardzo ważna informacja i rada dla Ciebie zanim moze bezsensownie zdemontujesz skrzynie.
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
Nagły zgon sprzęgła..
łożysko mi wpadło do skrzyni i nie wychodzi dlatego biegu wbić nie mogę. Na sucho działają. Kasy ni ma więc musi poczekać..