Czy to moze być awaria skrzyni biegów??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
Witam mam golfa IV 1.6 i jak wcisnę sprzęgło jak się rozgrzeje to cichną jakieś dźwięki.Na zewnątrz nic nie słchac tylko w środku ,a uto przyspiesz bardzo dobrze, biegi wchodzą mi ciągle tak samo czyli w miarę dobrze, tylko po rozgrzaniu te dźwięki słyszalne w środku, mechanik powiedział że według niego to normalna praqca skrzyni biegów i że awaria by się baaardzo głośną pracą ojawiała :/ co panowie o tej opinii sądzą?
Pytanie jeszcze skąd owe dźwięki dochodzą ?? może to np rura idąca pod autem wpada w jakiś rezonans itp .. i tłucze metalicznym dźwiękiem.... Nie zawracałbym sobie tym głowy i nic nie ruszał-skoro biegi wchodzą ok.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Jak mechanik mówi, że o.k. to nie zawracaj sobie tym głowy, dobra nuta w radiu i zapomnisz o problemie który może nie jest problemem:-)
-
- Użytkownik
Re: Czy to moze być awaria skrzyni biegów??
Nie no rura napewno nie bo to cichnie jak sprzeglo wcisne;)_
Mam to samo , i juz sie przyzwyczaiłem do tego dzięku ( coś jakby szuranie ) tak czy inaczej jezdze z tym juz dosyć długo , a może od zawsze tylko wcześniej tego nie zauważałem.
U mnie pojawiło się to po założeniu sprzęgła z jednomasem - niczym bym się nie przejmował...
-
- Użytkownik
Re: Czy to moze być awaria skrzyni biegów??
To jest takie no sszuranie czasem jakby "takie coś jak woda wrze "bulgocze" to takie cuś .. czyli norma nie tylko ja mam ten problem