Witam wszystkich
Mam problem z moim golfikeim
Otóż wybrałem się moją maszyna za granice trochę stare autko na wypad ale silnik po remoncie więc wszystko grało do czasu gdy przyszło do powrotu i zostało 800 km do domu zaczęło mi wybijać piąty bieg. Powtórzyło się to kilka razy więc trzymałem bieg wciśnięty ręką jednak jednak i tak potrafiło mi wybić piątkę, następnym problem było to że doszło do tego ze nie mogłem wbić jedynki i dwójki biegi zaczęły bardzo ciężko wchodzić. Autko dojechało na szczęście ale jedynka i dwójka dalej ciężko wchodzą biegi są bardzo ciasne nie wiem co się stało byłem z autem u mechanika i powiedział mi ze w skrzyni było mało oleju tak więc wymieniłem olej jednak biegi dalej ciężko chodzą zastanawiam się nad przekładką skrzyni ale dowiedziałem się że to może być wina czegoś innego tak wiec proszę o poradę może już miał kiedyś taki problem, nie wiem czy zmieniać skrzynie czy to może wina czegoś innego i czy po tych objawach i przejechaniu ok 800km z niskim stanem oleju mogło uszkodzić skrzynie na tyle że już kwalifikuje się tylko do wymiany.
Z góry dzięki za pomoc
Problem ze zmianą biegów Golf II
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Raczej tak, robić się nie opłaci.adasiamel pisze:kwalifikuje się tylko do wymiany.
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Skrzynia się skończyła. U mnie było podobnie- 1 i 2 ciężko wchodziły, 4-ka wyskakiwała. Po pewnym czasie nie dało się już wcale włożyć ani 1, ani 2.
Robić się nie opłaca, jest dużo skrzyń w obrocie wtórnym.
Robić się nie opłaca, jest dużo skrzyń w obrocie wtórnym.
Ale myślicie że to wina skrzyni czy może tych wodzików czy może poduszek sinika bo też czytałem że to może być przyczyna nie chce pakować niepotrzebnie kasy w skrzynie i się okaże że to jednak nie to dlatego chciałem rozpętać małą burze mózgów i dowiedzieć się o innych możliwych przyczynach czy myślicie że to jednak ta skrzynia padła Panowie czy może skrzynia się przestawiła, ja jestem zielony w tych sprawach mechanik mówił mi jeszcze że może jakieś tuleje mogły paść ja teraz jestem za granicą i jak wrócę to chce się wziąść za naprawę i nie wiem czy od razu wymianka skrzyni czy jeszcze cos kombinować
Poradzie Panowie
Poradzie Panowie
Tak więc bede brał się za skrzynie
Dam znać Panowie gdy zrobie przekładke i zobaczymy rezultaty
Dam znać Panowie gdy zrobie przekładke i zobaczymy rezultaty