Jaka skrzynia do 1.3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaka skrzynia do 1.3
Witam serdecznie, jestem tu nowy. Mam pytanie dotyczące mojego golfa II 1.3. Posiadam problem ze skrzynią biegów, wyskakują mi niektóre przełożenia. Mam 5 skrzynię i nie wiem czy mogę to naprawić bez wyciągania skrzyni? Jaki to może być typ skrzyni, jakbym chciał kupić używkę to nie wiem jaki typ to by miał być? Jest tam pewnie jakaś różnica porównując do diesla? Dziękuję za odpowiedzi:)
Jaka skrzynia do 1.3
skrzynia normalna do silnika 1.3 i nic ci się nie zmienia no bez wyciągania to chyba nic nie zdziałasz
Jaka skrzynia do 1.3
Dziękuje Panowie za pomoc. Chodziło mi o to, że wyskakuje mi 5 i ostatnio 1,2 i 5 nie mogłem wpiąć, czyli wszystkie w dolnym położeniu. Przy gwałtownym dodaniu gazu na wstecznym i ponownie jeździe do przodu pojawiają sie 1 i 3, a 5 dalej wyskakuje Jaka może być tego przyczyna?
Jaka skrzynia do 1.3
Ale wydaje mi się, że to coś w skrzyni, bo w czasie jazdy słychać jakieś odgłosy z niej. A ma może ktoś schemat takiej skrzyni? Czy od 1,6 benzyny będzie pasowała? Wiem, że ważne są przełożenia.
Jaka skrzynia do 1.3
Jak chcesz od 1.6 Benzyna to tylko golf III 1.6ABU nic innego nie pasuje, no i jeszcze 1.4ABD
Re: Jaka skrzynia do 1.3
A od II 1.6 nie uda się?piteR-ek pisze:Jak chcesz od 1.6 Benzyna to tylko golf III 1.6ABU nic innego nie pasuje, no i jeszcze 1.4ABD
Jaka skrzynia do 1.3
nie. tam są inne mocowania jak w 1.8kornek3 pisze:A od II 1.6 nie uda się?
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
Jaka skrzynia do 1.3
Czyli Panowie albo taki typ jak napisał piteR-ek, albo skrzynia od III? Napewno od 1.6 i ta 1.4 pasuje? Macie jakieś schematy tych skrzyń?
Jaka skrzynia do 1.3
postaraj sie najlepiej znalesc jak chcesz od 1.3 5-biegowa i bedziesz mial pewne
Jaka skrzynia do 1.3
Ale tak kombinuje, że może moją dało by radę naprawić. Sprzęt posiadam, drobna wiedzę także Jednak nie wiem jak takowa skrzynia może wyglądać od środka Czy części od innych skrzyń z II będą pasować?