Uszkodzony haldex co robić ???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
po prostu nie dziala, nie ma zadnych bledow, jest olej, jakby nic sie nie dzialo tylko kola sie nie kreca, w aso powiedzieli ze trzeba wymienic, sam tez troche nad tym siedzialem i chyba trzeba, dlugo juz tak jezdze ale zima to sie zmobilizowalem troche. Na szrocie w lublinie maja kilka, nawet jest taki z moja literka na koncu i taniej niz na allegro wiec luz.
- barton23
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja mam w garażu nowy ale narazie nie zakładam bo po ostatniej jezdzie po dziurach od 2 tygodni śmiga bez problemu
TDI - To Dobrze Iezdzi :)
Re: Uszkodzony haldex co robić ???
kino pisze: Na szrocie w lublinie maja kilka, nawet jest taki z moja literka na koncu i taniej niz na allegro wiec luz.
a gdzie to maja takie towar w Lublinie u Tadzika ? chyba że jakiś nowy szrot aż nie możliwe ze to jest na miejscu...i to jeszcze kilka sztuk...
Chyba to samo masz na mysli - tadeusz kolano na poligonowej(tzn troche dalej ale taki adres ma firma w internecie).
Wystarczylo wymienic pompke, jakby ktos mial problem to niech sprawdzi najpierw to
No to cool. Ale powiedz kolego jak do tego doszedłeś bo tez mam problem z haldexem i ciekawy jestem.kino pisze:Wystarczylo wymienic pompke, jakby ktos mial problem to niech sprawdzi najpierw to
Pozdro
"Twoj samochód jest wystarczająco szybki wtedy, gdy stojąc rankiem przed nim boisz się go otworzyć" - Walter Röhl
Można odkręcić pompkę i podpiąć po akumulator i zobaczyć czy coś się będzie działo jak nic to znaczy że nie działa.olsen72 pisze:No to cool. Ale powiedz kolego jak do tego doszedłeś bo tez mam problem z haldexem i ciekawy jestem.kino pisze:Wystarczylo wymienic pompke, jakby ktos mial problem to niech sprawdzi najpierw to
Pozdro
www.proturbo.com.pl
- barton23
- Mały gagatek
- Kontakt:
Więc sprawa przesądzona, haldex działał aż do dnia dzisiejszego, teraz komunikat usterka mechaniczna sprzęgła haldex, kupiony używany od 130 TDI ka za 650 zł, w środe będzię montowany, mam nadzieje że będzie sprawny, ale niestety tego już ustalić nie można bez założenia
TDI - To Dobrze Iezdzi :)
można chociaż podpiąć samą kostkę i zrobić jakąś tam diagnostykę przed założeniem , test elementów nie wiele to powie ale zawsze coś...
Pozdro [/quote]
Można odkręcić pompkę i podpiąć po akumulator i zobaczyć czy coś się będzie działo jak nic to znaczy że nie działa.[/quote]
Hi
Mam takie pytanie, w związku z tym, że sam zmagam się z uszkodzonym haldexem. Czy odkręcenie pompki i jej sprawdzenie pod akumulatorem nie spowoduje wycieku oleju ?
Można odkręcić pompkę i podpiąć po akumulator i zobaczyć czy coś się będzie działo jak nic to znaczy że nie działa.[/quote]
Hi
Mam takie pytanie, w związku z tym, że sam zmagam się z uszkodzonym haldexem. Czy odkręcenie pompki i jej sprawdzenie pod akumulatorem nie spowoduje wycieku oleju ?
wycieknie,trzeba czymś spróbować przytkać.marmarcel pisze:Mam takie pytanie, w związku z tym, że sam zmagam się z uszkodzonym haldexem. Czy odkręcenie pompki i jej sprawdzenie pod akumulatorem nie spowoduje wycieku oleju ?
www.proturbo.com.pl
aczy miał ktos problem z wyciem tylnego mostu szczegulnie słychać ja puszczam gaz i wydaje mi się że to most pacjent to golf IV 1.9 tdi