Klucz do odkręcenia zamków.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Regulamin forum
1. W dziale NARZĘDZIA obowiązuje Ogólny regulamin forum,tutaj piszemy tylko o narzędziach.O problemach technicznych w aucie,proszę pisać w dziale "Techniczne
2. Dział ten powstał w odpowiedzi na rosnącą liczbę tematów odnośnie wszelkiej maści narzędzi, przyrządów serwisowych, pomiarowych, oraz specjalistycznego wyposażenia warsztatowego.
Wypowiedzi użytkowników jak i nasz wkład pracy, stać się mają pomocne dla innych prosimy więc o rzeczowe podejście.
3. Pytania w formie tematów zakładamy używając prefixów, w danym temacie opisujemy i dyskutujemy wyłącznie na temat danego wątku
1) Polecany zestaw narzędzi -Piszemy jedynie o tym, jaki zestaw posiadamy i do czego on nam służy
2) Narzędzia specjalne – Tu opisujemy specyficzne rodzaje narzędzi, właśnie z wymiarowanie, opisem do czego konkretnie służy.
3) Pytania o narzędzia –Można tutaj zadawać pytania o narzędzie potrzebne do danej czynności
4. Narzędzia możemy oceniać ze względu na Jakość oraz Trwałość w skali 1-10,np. Trwałość 8/10 Jakość 3/10
bez zbędnej dyskusji typu ”badziew””do d….”. Posty z tego typu Epitetami zostaną usunięte, rajem dla spamerów miejsce to niestety nie będzie.
1. W dziale NARZĘDZIA obowiązuje Ogólny regulamin forum,tutaj piszemy tylko o narzędziach.O problemach technicznych w aucie,proszę pisać w dziale "Techniczne
2. Dział ten powstał w odpowiedzi na rosnącą liczbę tematów odnośnie wszelkiej maści narzędzi, przyrządów serwisowych, pomiarowych, oraz specjalistycznego wyposażenia warsztatowego.
Wypowiedzi użytkowników jak i nasz wkład pracy, stać się mają pomocne dla innych prosimy więc o rzeczowe podejście.
3. Pytania w formie tematów zakładamy używając prefixów, w danym temacie opisujemy i dyskutujemy wyłącznie na temat danego wątku
1) Polecany zestaw narzędzi -Piszemy jedynie o tym, jaki zestaw posiadamy i do czego on nam służy
2) Narzędzia specjalne – Tu opisujemy specyficzne rodzaje narzędzi, właśnie z wymiarowanie, opisem do czego konkretnie służy.
3) Pytania o narzędzia –Można tutaj zadawać pytania o narzędzie potrzebne do danej czynności
4. Narzędzia możemy oceniać ze względu na Jakość oraz Trwałość w skali 1-10,np. Trwałość 8/10 Jakość 3/10
bez zbędnej dyskusji typu ”badziew””do d….”. Posty z tego typu Epitetami zostaną usunięte, rajem dla spamerów miejsce to niestety nie będzie.
Witam, jaka końcówka jest potrzebna do wykręcenia zamka z drzwi i do odkręcenia zaczepu zamka tylnej klapy z progu?
Dokładniej to chodzi mi o 2 ciemne śruby i jedną srebrną pod podkładką w drzwiach(gwiazdki) i 2 śruby też gwiazdki zaczepu tylnej klapy z progu.
Niby mam duży komplet w walizce, ale właśnie takich końcówek mi brakuje, będę wdzięczny za podanie np aukcji na allegro na te konkretne końcówki(jakieś tanie).
Pozdrawiam.
Dokładniej to chodzi mi o 2 ciemne śruby i jedną srebrną pod podkładką w drzwiach(gwiazdki) i 2 śruby też gwiazdki zaczepu tylnej klapy z progu.
Niby mam duży komplet w walizce, ale właśnie takich końcówek mi brakuje, będę wdzięczny za podanie np aukcji na allegro na te konkretne końcówki(jakieś tanie).
Pozdrawiam.
Ehh... akurat tego nie mam
Z tego co kojarzę, to te większe to 8-kątne, ale mogę się mylić. Najbardziej zależy mi na odkręceniu zamka w drzwiach, bo siadł czujnik otwarcia drzwi.
Dzięki Pioter za podpowiedź do torxa.
Z tego co kojarzę, to te większe to 8-kątne, ale mogę się mylić. Najbardziej zależy mi na odkręceniu zamka w drzwiach, bo siadł czujnik otwarcia drzwi.
Dzięki Pioter za podpowiedź do torxa.
-
- Gadatliwa bestia
Zeby odkrecic zamek musisz miec Splin 8 a sama wkladke to jw .Torx
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Re: Klucz do odkręcenia zamków.
Czy na bank to torx 12? Bo wszędzie podają, że taki nie istnieje...Pioter_ pisze:Te mniejsze to torx12
Chyba tak, leży w aucie, a że pada to nie pójdę sprawdzić
MK4 Blue Brzydal
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
1.9 TDI ALH
90KM -> 120 KM
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
na pewno nie torx 12 a 20...a do samego zamka drzwi spline 8...i na pewno było już nie raz na forum w tematach o zamkach
viewtopic.php?f=14&t=457148" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=14&t=339567" onclick="window.open(this.href);return false;
a rygle zamków...spline 8
Osobiście do grzebania kupuję narzędzia Yato
viewtopic.php?f=14&t=457148" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=14&t=339567" onclick="window.open(this.href);return false;
a rygle zamków...spline 8
jeżeli masz komplet kluczy...i potrzebujesz tylko dwóch to nie kupuj tanich bo na dwóch kluczach nie zaoszczędzisz a wydając parę złotych więcej możesz zaoszczędzić sobie nerwów. W zależności od tego czy potrzebujesz bit czy końcówkę na kwadrat (grzechotkę), to coś na alledrogo na pewno znajdziesz - cała masa tego typu sprzętów.Eyk88 pisze:jakieś tanie
Osobiście do grzebania kupuję narzędzia Yato
To na bank nie torx 12 bo mam tego walizkę z końcówkami zapomniałem 8, 10, 15 była za mała. Później zobaczę jak pasuje 20 bo nie zabrałem ze sobą.Pioter_ pisze:Chyba tak, leży w aucie, a że pada to nie pójdę sprawdzić
Qto, , wczoraj kupiłem końcówki spline YATO własnie