ja miałem to samo jeszcze przy 1.6 i tak właśnie robiłem
jeśli w środku wszystko poskładałeś to autko musi odpalić
najlepiej do takich akcji mieć ręczną pompkę do odpowietrzania układu
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Raczej nie.Wojtek010 pisze:Czy problemy z odpalaniem mogą być spowodowane zbyt małą/dużą dawką paliwa??
Trzeba jeszcze wyregulować wydatek resztkowy.Wojtek010 pisze:lekkie dodanie gazu powoduje natychmiastowe podwyższenie obrotów
Jeśli nie zdejmowałeś pompy i nie ruszałeś nią,to nie jest konieczna.Wojtek010 pisze:Regulacja kąta wtrysku jest konieczna w przypadku gdy nie zdejmowałem pompy z silnika a przed gov modem odpalał normalnie?
Tak,bo sprężynki są usztywnione podkładkami.Podczas jazdy nie szarpie,nie wkręca się samoczynnie na obroty?Wojtek010 pisze:szybko się wkręca chyba że o to chodzi w gov modzie
Nie nic z tych rzeczy. Wymieniłem węże na przezroczyste i widzę że powietrze cofa się nawet od strony wlotu paliwa i pewnie pompa gdzieś zaciąga. Nie mam już siły wszystkie węże wymienione i nic nie pomogło, chyba oddam pompę do pompiarza.Podczas jazdy nie szarpie,nie wkręca się samoczynnie na obroty?
I tutaj zapewne tkwi przyczyna,bo żebyś miał nie wiem jakie opaski zaciskowe,to nigdy nie ściśniesz tak,żeby te wężyki na łączeniach nie puściły powietrza.Wojtek010 pisze:Wymieniłem węże na przezroczyste
Tylko nie wiem to kiego diabła.Wojtek010 pisze:Teraz i tak zdecydowałem o oddaniu pompy do speca.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości