Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
He he no to ładnieadam16v, też coś takiego muszę zrobić , . Jeżdzę już na pompie 10mm i ciśnienie dochodzi nawet do 1,5 bara , boje sie że kleknie . Auto teraz ma potenciał mam tylko mały problem z wolnymi obrotami jak przygazuję to potrafi zgasnąć , trzeba ogarnąć i wszystko poustawiać bo potrafi zakopcić i to zdrowo. Ale jest diabeł.
Na poprzednim turbo k14 miałem 8s z haczykiem do setki. Teraz czuć ża auto zbiera się lepiej i po pierwsze jest ciekawsze na niskich obrotach. Dynamika wzrosła. Ale niechcę go katować. Ostatni silnik padł, trzeba było kupić drugi i teraz mam weża w kieszeni (a właściwie w bucieładnie a jak sie teraz zwija?
W końcach swej agonii wchłaniał juz 1l oleju na 200km. Diagnoza była taka że pewnie pierścienie, może uszczalniacze w głowicy. Zostawiłem u mechanika auto, a on dzwoni za 2 dni i mówi: " niech pan przyjedzie obejrzeć silnik". Jak się okazało silnik miał grubo zarysowane gładzie cylindrów, tłoki miały ślady tarcia o cylindry, uszczelka była przedmuchana ( o dziwo nie ubywało mi płynu z chłodnicy i nic nie wyciekało z pod uszczelki ). Głowica była popękana pomiędzy gniazdami zaworowymi na każdy cylinder a na dwa cylindry była dodatkowo popękana od gniazd zaworowych do komory spalania. To że były luzy na turbinie i gwizdała to nic takiego.twardy pisze:padł Ci silnik 1V , jesli tak to napisz co sie stało.adam16v pisze:Ostatni silnik padł,
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości