witam od kilku tygodni gwiżdże mi turbo w audi a3 2,0 TDI BMM rok2008 i najechane 160 tys km ,jak myślicie czy jest możliwa regeneracja takiego turba bo mechanik- elektronik co usuwał mi DPF powiedział ,że lepiej nie regenerować tylko nowe i fajne by było mocniejsze turbo bo w tym silniku jest takie jak w 1,9TDI BXE i wtedy mógłby z chipować dołożyć mocy , ale szczerze na mocy , aż tak mi nie zależy ważne dla mnie jest żeby auto było bardziej ekonomiczne ,a mechanik mówił ,że tak będzie ( spalanie mniejsze o ko 0,5 l /100 km ) co o tym sądzicie koledzy zajmujący się tym a zwłaszcza EMP-TURBO z innego forum Erni ,a przeczytałem z tamtego forum wszystkie posty Erniego i myślę ,że warto powierzyć temu koledze turbo . Erni odp jak możesz ,za kilka dni wrócę ze statku do domu to chciałbym tą usterkę naprawić ,albo wymienić turbo na nowe takie same lub jeśli polecisz inne , napisz lub napiszcie koledzy co zrobić w takiej sytuacji żeby było dobrze ,ale i nie najdrożej , bo ja nie jestem fachowcem w tej dziedzinie . Pozdrawiam
kupię turbine pasującą do audi a3 2,0 TDI BMM . Krzysiek