Regulacja LDA
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- koVWal
- Golf Uzależnia
- Kontakt:
jest to pompa dla silnika z klima która reguluje wyprzedzenie zapłonu eliminując spadek obrotów tym zaworem ;]gomez1982 pisze:A więc postanowiłem sobie zamontować boost pina ale teraz pytanie co to jest na tej mojej pompie paliwa.Mam LDA więc pina można wrzucić ale nie wiem co to jest na tej pompie.Poniżej zamieszczam foto:
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nie powinno być tam ropy...pewnie puszcza Ci oring.człek pisze:Czy pod pinem znajduje się ropa? Bo wczoraj tak przyuważyłem, że pod podstawą widać jakiś płyn, pewnie ropa.
Czeka Cię nieprzyjemna robota
Jeżeli do pokrywki tego grzybka nie było podciągniętego wężyka od kolektora ssącego,to znaczy,że jest to ECO pompa i nie ma LDA.Ralph2502 pisze:A co to jest za pompa w moim przypadku???Wyglada na to że bez LDA...
Z tego zdjęcia za wiele nie można wywnioskować...
Nie ma żadnego wężyka,odkręciłem tylko dekielek górny i pusto w środku...Michaś_1977 pisze:Jeżeli do pokrywki tego grzybka nie było podciągniętego wężyka od kolektora ssącego,to znaczy,że jest to ECO pompa i nie ma LDA.
Z tego zdjęcia za wiele nie można wywnioskować...
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 14:57 przez Ralph2502, łącznie zmieniany 2 razy.
No to mnie pocieszyłeś..Michaś_1977 pisze:Nie powinno być tam ropy...pewnie puszcza Ci oring.człek pisze:Czy pod pinem znajduje się ropa? Bo wczoraj tak przyuważyłem, że pod podstawą widać jakiś płyn, pewnie ropa.
Czeka Cię nieprzyjemna robota
Można to samemu wymienić czy do pompiarza..? duży koszt?
Ma to jakiś wpływ na pracę, osiągi, czy jeździć dalej? Dodam, że na zewnątrz nic nie cieknie ani się nie poci.
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 16:03 przez człek, łącznie zmieniany 1 raz.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Eko niestetyRalph2502 pisze:Nie ma żadnego wężyka,odkręciłem tylko dekielek górny i pusto w środku...
W ekopompie nie będzie tam żadnej ropy bo nie ma się skąd tam wziąść ,można nalać pod pokrywkę niby LDA czegokolwiek i nigdzie nie wyleci bo niema z niczym połączeniaczłek pisze:Czy pod pinem znajduje się ropa? Bo wczoraj tak przyuważyłem, że pod podstawą widać jakiś płyn, pewnie ropa.
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 16:25 przez munior, łącznie zmieniany 1 raz.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jak nie grzebałeś wcześniej w pompie,to może daj to pompiarzowi,bo później możesz byc niemile zaskoczony,że coś nie halo z pompą.Było już kilka przypadków-"Zrobię sam...",a później-"Pomóżcie,bo coś skopałem..."człek pisze:Można to samemu wymienić czy do pompiarza..? duży koszt?
Dobrze by było zrobić,ale jak się jeszcze nie przelewa odpowietrznikiem,to możesz pyrkać.człek pisze:Ma to jakiś wpływ na pracę, osiągi, czy jeździć dalej?
Nie wiem...może 100zł....człek pisze:duży koszt?
Dobrze, więc bolec "abtastift" w pompie z sb ślizga się po pinie "na sucho"?
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 22:33 przez człek, łącznie zmieniany 1 raz.