Turbina,pompa,FMIC,czyli modzenie 1V
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
Michaś_1977,
to wiem
jezdzilem juz moja padaka na 1,5 bara i mialem IC od SB i robilo przeciag konkretny
teraz powrot do serii ale chce znowu cos poskladac zeby to hulalo jak nalezy
tematy wertuje ale szkola itd. a dzien coraz krotszy wiec za wiele nie zrobie
na razie mam metalowa uszczelke od 1,9td, skrzynie 4T, i pompe od SB na pokladzie...a i wywalilem zwezke w puszce powietrza
to wiem
jezdzilem juz moja padaka na 1,5 bara i mialem IC od SB i robilo przeciag konkretny
teraz powrot do serii ale chce znowu cos poskladac zeby to hulalo jak nalezy
tematy wertuje ale szkola itd. a dzien coraz krotszy wiec za wiele nie zrobie
na razie mam metalowa uszczelke od 1,9td, skrzynie 4T, i pompe od SB na pokladzie...a i wywalilem zwezke w puszce powietrza
Stresik pisze:Moze ktos mi doradzic jesli ma turbine z waste gate to jak ja podkrecic i ile najlepiej????
a Jakie masz oznaczenie silnika i jakie turbo? najlepiej zapodaj fotke turbiny
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
może nie będzie szkodliwe ale będzie obniżać osiągi.lukaszyna21 pisze:ze jesli turbina bedzie za dużo tłoczyła to czy to nie bedzie szkodliwe dla silnika
dmucha się tylko tyle w silnik ile to jest konieczne bo nie jedziesz na powietrzu tylko na paliwie a dmucha się po to żeby można było więcej paliwa podlać.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
no nie wiem czy sie nie mylisz poczytam jeszcze w sieci o tym
[ Dodano: 28 Lis 2009 22:32 ]
Niestety zastosowanie turbodoładowania ma także wady – taki „mocniejszy” wybuch powoduje często konieczność wzmocnienia konstrukcji silnika. Ponadto konstrukcja silnika nieco się komplikuje i staje się droższa. to znalazłem w necie
Niestety zastosowanie turbodoładowania ma także wady – taki „mocniejszy” wybuch powoduje często konieczność wzmocnienia konstrukcji silnika. Ponadto konstrukcja silnika nieco się komplikuje i staje się droższa. to znalazłem w necie
Łukaszyna 21
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Chyba na samosia.pllukaszyna21 pisze:no nie wiem czy sie nie mylisz poczytam jeszcze w sieci o tym
Jeszcze sporo masz do poczytania, owszem są podzespoły narażone na szybsze zużycie, ale uwierz, że naprawdę musiałbyś nieźle pogłówkować, zeby wycisnąć taki moment obrotowy, który będzie zagrożeniem dla konstrukcji silnika.
[ Dodano: 28 Lis 2009 22:57 ]
Pozatym, diesel to diesel, wszystko zależy od nogi kierownika.
Ostatnio zmieniony sob lis 28, 2009 23:55 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.