Turbina,pompa,FMIC,czyli modzenie 1V
Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
arwam planuję wymienić pompę ale na tą z LDA a co do mocy to celuje w 75 kucy, chyba że zdobędę turbo chłodzone cieczą to może coś wyżej wtedy. Ale póki co 75 koni
Golf "Drugi" by finch
Mój Turbo Kopciuch
Vw jest bogiem, Prędkość nałogiem, Turbo zabawą a Diesel podstawą
LPG? Nawet porządne zapalniczki są na benzynę
diesel4ever
Mój Turbo Kopciuch
diesel4ever
póki co zrealizuje te założenia. Powiedzcie jeszcze jakiej firmy końcówek szukać? W Inter carsie mają bosche i monarki w cenie odpowiednio 50 i 60 zeta za sztukę. Ale co do boschy to odradził je nawet sprzedawca.
Golf "Drugi" by finch
Mój Turbo Kopciuch
diesel4ever
Mój Turbo Kopciuch
diesel4ever
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
koledzy ja mam problem z moim sharanem19 tdi 99r wczoraj jechałem i zgas na drodze po odpaleniu duza chmura białego dymu poczym samochud gasnie i niechce wogule odpalic czy to morze byc zwiazane z turbem prosze ratujcie
[ Dodano: 18 Cze 2009 15:36 ]
jestem obecnie za granica niejest tak łatwo zkombinowac mechanika
[ Dodano: 18 Cze 2009 15:36 ]
jestem obecnie za granica niejest tak łatwo zkombinowac mechanika
jak leci biały dym to na ogół jest problem z układem wtryskowym. Pytanie z dziedziny głupich: masz paliwo?
Na mojego nosa to albo masz gdzieś powietrze w układzie albo ci szlag któryś wtrysk trafił, ale na 100% pewien nie jestem.
Na mojego nosa to albo masz gdzieś powietrze w układzie albo ci szlag któryś wtrysk trafił, ale na 100% pewien nie jestem.
Golf "Drugi" by finch
Mój Turbo Kopciuch
diesel4ever
Mój Turbo Kopciuch
diesel4ever
To w sharanie też zakładali 1V myśle że 2 powyższe to nie do tego tematu
Ostatnio zmieniony czw cze 18, 2009 18:29 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Witam ponownie
Dla przypomnienia-poszły mi tulejki w pompie i powstał taki luz,że rozwaliło uszczelniacz i walnęło ON po silniku.Silnik zgasł i już nie odpalił.Przełożyłem bebechy do kadłuba z ośką od wolnossącego 1,6-9mm i nie za bardzo chciało toto jeździć.Kopcił i był słaby.
Zrobiłem tulejowanie kadłuba (tego na którym wcześniej jeździłem)-zero luzów.Wczoraj z kolegą arwam przełożyliśmy do niego bebechy na których wcześniej jeździło,odpaliliśmy,próba i ... kicha .Później jeszcze regulacje,kombinacje i ... dalej kicha .Dodam jeszcze,że po depnięciu na gaz,było słychać metaliczne stuki,które ustawały po spadku obrotów(tylko na tej pompie).
Zdesperowany,postanowiłem,że założymy pompę nie modzoną od 1,6TD,którą odkupiłem niedawno od koleżanki elica1.Po założeniu i odpaleniu-różnica nie do poznania.Nie kopci i dość dobrze się zbiera.
Podejrzewamy z arwam,że mogła skapitulować głowiczka (na tłoczku widać było kilka drobniutkich przytarć),ale teraz przyszło mi do głowy,że przecież jak nim jechałem po raz ostatni (przed awarią pompy),to do samego końca darł jak głupi,tylko jak zatrzymałem się po długiej trasie na światłach,to zdechł i amen .
I jeszcze jedna bardzo ważna sprawa.Wcześniej czyli przed awarią,po nagrzaniu,gdy puszczałem go z wysokich obrotów,to lubił zgasnąć lub spaść do 800rpm i powoli się podnosił.Później po zmianie kadłuba z ośką,akurat te dolegliwości zniknęły.Teraz znów jest ten kadłub i znów gaśnie lub spada z obrotów,zwłaszcza gdy kręcę kierą (wspoma) .
Bania już mi pęka ,a problem rośnie w silę i ma to.....w tyle
Hmm,zaczyna mnie to przerastać,a do pompiarza nie uśmiecha mi się jechać,bo pewnie krzyknie kilka stów.
Macie koledzy jakieś sugestie ?
Dla przypomnienia-poszły mi tulejki w pompie i powstał taki luz,że rozwaliło uszczelniacz i walnęło ON po silniku.Silnik zgasł i już nie odpalił.Przełożyłem bebechy do kadłuba z ośką od wolnossącego 1,6-9mm i nie za bardzo chciało toto jeździć.Kopcił i był słaby.
Zrobiłem tulejowanie kadłuba (tego na którym wcześniej jeździłem)-zero luzów.Wczoraj z kolegą arwam przełożyliśmy do niego bebechy na których wcześniej jeździło,odpaliliśmy,próba i ... kicha .Później jeszcze regulacje,kombinacje i ... dalej kicha .Dodam jeszcze,że po depnięciu na gaz,było słychać metaliczne stuki,które ustawały po spadku obrotów(tylko na tej pompie).
Zdesperowany,postanowiłem,że założymy pompę nie modzoną od 1,6TD,którą odkupiłem niedawno od koleżanki elica1.Po założeniu i odpaleniu-różnica nie do poznania.Nie kopci i dość dobrze się zbiera.
Podejrzewamy z arwam,że mogła skapitulować głowiczka (na tłoczku widać było kilka drobniutkich przytarć),ale teraz przyszło mi do głowy,że przecież jak nim jechałem po raz ostatni (przed awarią pompy),to do samego końca darł jak głupi,tylko jak zatrzymałem się po długiej trasie na światłach,to zdechł i amen .
I jeszcze jedna bardzo ważna sprawa.Wcześniej czyli przed awarią,po nagrzaniu,gdy puszczałem go z wysokich obrotów,to lubił zgasnąć lub spaść do 800rpm i powoli się podnosił.Później po zmianie kadłuba z ośką,akurat te dolegliwości zniknęły.Teraz znów jest ten kadłub i znów gaśnie lub spada z obrotów,zwłaszcza gdy kręcę kierą (wspoma) .
Bania już mi pęka ,a problem rośnie w silę i ma to.....w tyle
Hmm,zaczyna mnie to przerastać,a do pompiarza nie uśmiecha mi się jechać,bo pewnie krzyknie kilka stów.
Macie koledzy jakieś sugestie ?
Ostatnio zmieniony ndz cze 21, 2009 10:48 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
moze jak miałeś jakieś luzy cos sie przytarło wpadł opiłek i zrobił swoje?Michaś_1977 pisze:to do samego końca darł jak głupi,tylko jak zatrzymałem się po długiej trasie na światłach,to zdechł i amen .
mam tak jak ostatnio opóxniłem kat wtrysku do 0,95 wolne obroty wzrosły do 1000, a przy kręceniu kierą spadaja do ok 850.Michaś_1977 pisze:Teraz znów jest ten kadłub i znów gaśnie lub spada z obrotów,zwłaszcza gdy kręcę kierą (wspoma) .
Wydaje mi się że trzeba zmniejszyc wydatek szczątkowy i wtedy obroty spadną, nastepnie podnieść je śrubką reg obrotów, ew odwrotnie.
u siebie jeszcze nie kręciłem bo czasu brakuje;/
jesze moze 1 sprawa dawke paliwa może masz za małą?
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Właśnie tego najbardziej się obawiam,że szlak trafił głowiczkę i tłoczek,a opiłków trochę było po rozebraniu pompy .andrew.zbyrko pisze:moze jak miałeś jakieś luzy cos sie przytarło wpadł opiłek i zrobił swoje?
Hmm,z drugiej strony patrząc,nie ma tego złego,co by na dobre nie wyszło-to mnie zmotywuje jeszcze bardziej do poszukiwania dawcy 10 lub 11mm .
Próbowaliśmy regulować-andrew.zbyrko pisze:mam tak jak ostatnio opóxniłem kat wtrysku do 0,95 wolne obroty wzrosły do 1000, a przy kręceniu kierą spadaja do ok 850.
Jak podkręcę dawkę choć trochę,to od razu mogę zdjąć wszystkie lusterka,bo po co mi one wtedy?andrew.zbyrko pisze:jesze moze 1 sprawa dawke paliwa może masz za małą?
Dziwne mi się wydaje to,że jak przerzuciłem bebechy do kadłuba z wolnossącego,to nie gasł i nie spadały obroty,a na tym kadłubie znów to jest.Już głupieję od tego...
Czy może być coś z kadłubem nie tak.U kolegi arwam w AAZ pracowała ta pompa i nie było takich jaj.
-
- Gadatliwa bestia
propo spadania obrotow przy kreceniu kiera (umnie jeszcze jak zalacze swiatla tez troche spadaja) to wydaje mi sie ze to wina wtryskow - ja mialem po 110,100 120 bar na wtryskach, udalo mi sie je troche podciagnac do 130 i bylo lepiej ale juz chyba sie mi znowu rozjechaly (koncowki do ) bo znowu obroty dziczeja
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
też mam w planach budowe 11mm, puki co zbieram info i czekam na graty po okazyjnych cenach:PMichaś_1977 pisze:-to mnie zmotywuje jeszcze bardziej do poszukiwania dawcy 10 lub 11mm .
może wymiary kadłuba są troche inne?! i trzeba by zmienić grubość tych podkładek od tłokorozdzielacza?Michaś_1977 pisze:Dziwne mi się wydaje to,że jak przerzuciłem bebechy do kadłuba z wolnossącego,to nie gasł i nie spadały obroty,a na tym kadłubie znów to jest.Już głupieję od tego...
a zawór reg ciśnienia wew pompy też zmnieniałeś, moze ciśnienie w pompie za niskie?!
[ Dodano: 21 Cze 2009 13:49 ]
ronuch, cos w tym może być, obroty troche sie zmieniaja w stosunku do zmiany rozgrzania silnika, a u siebie do wtrysków jeszcze nie miałem okazji zaglądać [bo odpala dobrze]
topbrakes.pl