Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Witam panowie
takie pytanie ,składam juz golfa po lakierowaniu i czym najlepiej zabezpieczyć świeży lakier , kolor lc5m, myślałem nad woskiem poorboys'a z gory dzięki za odp
takie pytanie ,składam juz golfa po lakierowaniu i czym najlepiej zabezpieczyć świeży lakier , kolor lc5m, myślałem nad woskiem poorboys'a z gory dzięki za odp
piteks chciałbym przeznaczyć na to do 80-100zł. Kolor to lc5m i ogólnie lubię bawić się z lakierem bo na codzień pracuję w lakierni :-D
Moje 20 jahre Gti Usa http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=570626
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
To na lato, na szybko, ładnie i tanio (500ml ok 40-50zł) - Cherry Glaze. Jest to typowe AIO. 3-4 tygodnie poleży. Jeśli ma dłużej poleżeć to Fusso Coat do ciemnych lakierów lub FK 1000. Coli też bardzo dobry, ma jednak jedną wadę o tej porze roku - uwielbia przyciągać kurz (pozostałe też ale jakby mniej) . Na lato też można zestaw cleaner od Dodo i wosk PB Red ale przebije 100 zł.
Chyba zdecuduję się na colli i znalazłem taki zestaw http://showcarshine.pl/18-collinite-zes ... 50x60.html" onclick="window.open(this.href);return false; opłaca się? Mam w domu detalier kenotec showroom shine mogę go używać po woskowaniu?
Moje 20 jahre Gti Usa http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=570626
A ja polecam zestawik z Duraglossa
DG#101(AIO)+ DG#951(wosk w płynie)
Ten pierwszy bardzo trwały a ten drugi do utrwalenia.Szybko,trwale i efektownie.Wcześniej miałem FK 1000+bsd i jest to trwałe połączenie,ale jakoś przyciągało więcej kurzu jak te wyżej.Jak dla mnie zestaw zdecydowanie lepszy.
DG#101(AIO)+ DG#951(wosk w płynie)
Ten pierwszy bardzo trwały a ten drugi do utrwalenia.Szybko,trwale i efektownie.Wcześniej miałem FK 1000+bsd i jest to trwałe połączenie,ale jakoś przyciągało więcej kurzu jak te wyżej.Jak dla mnie zestaw zdecydowanie lepszy.
- piteks
- _
To partner naszego forum więc 5% zniżki dostanieszMaku007 pisze:opłaca się?
viewtopic.php?f=32&t=443883" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do wspomnianego przez ck DG, to lepiej zestaw 601+111. Też długo poleży, a daje świetny wet look.
Zgadzam się,z tym,że to co wymieniłem zajmuje mniej czasu bo przed DG#601+111 lepiej zastosować cleaner
- piteks
- _
Dokładnie tak. Jednak dla takiego look'u warto trochę czasu poświęcić
Szukam jakiegoś AIO. Kolor mojego lakieru to LA7T.
Zastanawiałem się nad: Shiny Garage All in #1
Korzystał ktoś z niego? Chyba, że polecicie coś lepszego?
Zastanawiałem się nad: Shiny Garage All in #1
Korzystał ktoś z niego? Chyba, że polecicie coś lepszego?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=556195" onclick="window.open(this.href);return false;
TDI teraz idzie
TDI teraz idzie
- piteks
- _
Tego SG nie znam więc się o nim nie wypowiem. Natomiast bardzo dobre jest Cherry Glaze od Autobrite.
piteks,
Przed AIO warto przejechać samochód glinką?
Przed AIO warto przejechać samochód glinką?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=556195" onclick="window.open(this.href);return false;
TDI teraz idzie
TDI teraz idzie
Zawsze warto, a nawet powinno się, sprawa podstawowa tym bardziej jeżeli nakładasz produkt mechanicznie...
Wysłano z mojego G4S
Wysłano z mojego G4S
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
- emilson
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam prosiłbym o pomoc w kompletowaniu zestawu do detalingu. Samochód golf 2 ly3d nowy lakier. Produkty z wyższej półki preferowane. stawiam jacka danielsa za czas poświęcony
never ending story
Napisz najpierw czego potrzebujesz... Łatwiej będzie kolegom podpowiedzieć
Mycie, polerka, przygotowanie powierzchni pod wosk/polerkę, a może samo zabezpieczenie lakieru i wer Look?
Wysłano z mojego G4S
Mycie, polerka, przygotowanie powierzchni pod wosk/polerkę, a może samo zabezpieczenie lakieru i wer Look?
Wysłano z mojego G4S
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Sprzedam: