Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Panowie polerka obrotowa, jaki pad do tego zeby nakladac UC?
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
Polishing czyli średnio twardy. Równie dobrze możesz kupić twardy i miękki, twardszym usuniesz rysy, a miękkim przy delikatnym docisku może nawet i uda się połysk wyciągnąć.
Wysłano z mojego G4S
Wysłano z mojego G4S
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
Sprzedam:
Prawe, małe, elektryczne, podgrzewane lusterko europa kolor LA7W, 2 klamki LA7W, wkład lustra niebieski
Ok to kupie jeden srednio twardy. Po UC moge od razu klasc Duraglossa 601 + 111?
ALH + 205 + CHIP 140KM/318Nm
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Glinka jest ważna. Zbiera, to co się przykleiło do lakieru, a wcześniejsze etapy nie usunęły. Jak nie wyglinkujesz, to nakładając cleaner czy wosk można narobić sobie dziadostwa .Elvis_btm pisze:Może zrobię tak, że uniknę glinki?
DJLP trochę zakryje ale jak zajechany lakier, to i tak niewielki będzie efekt.Elvis_btm pisze:chciałbym usunąć ryski a dodo podobno usuwa zarysowania.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 19, 2015 16:07 przez piteks, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
a co polecicie na nowy lakier ? Jak go zabezpieczyć ? Zawsze dawałem twardy wosk ,ale może coś jest lepszego to chętnie poczytam
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
-
- Nowicjusz
Cześć. Jaki środek polecacie do wyprania/wyczyszczenia tapicerki? Kupiłem komplet foteli, które niestety są zdrowo pobrudzone i nie pachną zbyt przyjemnie...
Czy ten specyfik pomoże usunąć zabrudzenia i ten przykry zapach? http://mrcleaner.pl/nielsen-nap-extra-m ... p2115.html
Czy ten specyfik pomoże usunąć zabrudzenia i ten przykry zapach? http://mrcleaner.pl/nielsen-nap-extra-m ... p2115.html
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Piteks, co masz na myśl? Jechać bez cleanera? Przecie to herezja!piteks pisze: Jak ma być coli, to szkoda dodo. Jego można nawet na jałowy lakier.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Ipa i coli i masz trwałość wosku, to nie herezja tylko sprawdzony patent.ktm950 pisze: Jechać bez cleanera? Przecie to herezja!
-
- Użytkownik
Mozecie powiedzieć o co chodzi z opisem na tej str a dokładniej o to co jest pod napisem wskazówka?
http://sklep.waxclusive.pl/sealanty/459 ... 473ml.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzeba w takich proporcjach wymieszac 601 i 105? Myslalem ze nakladam 601 nie poleruje i na to 105
http://sklep.waxclusive.pl/sealanty/459 ... 473ml.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzeba w takich proporcjach wymieszac 601 i 105? Myslalem ze nakladam 601 nie poleruje i na to 105
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
Mam świeżo lakierowane proszkowo felgi, zamierzam nałożyć na nie wosk. Glinkować przed czy nie ma sensu ?
Skoro świeżo lakierowane to nie ma sensu glinki. Porządnie odtłuścić!
Wysłano z mojego G4S
Wysłano z mojego G4S
Bora TDI+0.216 17" Long Beach, Pro Kit,
Sprzedam:
Sprzedam:
Ekstrakcyjną wystarczy czy pojechać zmywaczem silikonu ? Żeby nie wyszło, że zmywacz rozpuści mi lakier ^^piter007i pisze:Skoro świeżo lakierowane to nie ma sensu glinki. Porządnie odtłuścić!
Wysłano z mojego G4S