Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Użytkownik
Jakich środków użyć i jak zabezpieczyć lakier przed zimą,bo w sumie już można by to zrobić
umyć, wyglinkować, użyć cleanera i wosku. Jakiego? przeglądnij 2-3 strony tematu to na pewno znajdziesz odpowiedź
Panowie, czy na świeży lakier mogę od razu dać fk 1000p czy odczekać jakiś czas aby lakier utwardził się. Naczytałem się i już nie wiem sam
świeży to malowany kiedy? pamiętaj żeby przed woskiem ogarnąć masakrę którą zwykle lakiernicy zostawiają
właśnie jeszcze się lakieruje Jest sens jeszcze robić polerkę przed zimą ? myślałem aby zarzucić cleaner i wosk
To już zależy od Ciebie - odśnieżając samochód i tak naprawdopodobniej narobisz rys, zwłaszcza na miękkim aftermarketowym lakierze
witam
Ostatnio kupiłem zapach Chemical Guys Stripper Scent. Z psikałem auto dwa razy po około 10 konkretnych psiknięć; dywaniki, siedzeni itp ( w odstepie 2 dni) ale niestyty zapachach jest bardzo krótkotrwały. Na nastepny dzien prawie wogóle nie czuć . Czy to normalne czy trafiłem na jakąś podróbkę , a może trzeba więceje psikać ?
Ostatnio kupiłem zapach Chemical Guys Stripper Scent. Z psikałem auto dwa razy po około 10 konkretnych psiknięć; dywaniki, siedzeni itp ( w odstepie 2 dni) ale niestyty zapachach jest bardzo krótkotrwały. Na nastepny dzien prawie wogóle nie czuć . Czy to normalne czy trafiłem na jakąś podróbkę , a może trzeba więceje psikać ?
alfikw, on tak ma
Jako, że zima tuż tuż co najlepiej zakupić do zgarniania śniegu?(zmiotkę vikan)
Jako, że zima tuż tuż co najlepiej zakupić do zgarniania śniegu?(zmiotkę vikan)
feniks, używałem vikana 2 lata - powiem Ci że ta szczota wcale nie jest jakaś ultra delikatna, nie ma też jakiejś opatentowanej mega wygodnej rączki ani technologi NASA. Generalnie nie majątek, ale za tą kasę wolałbym kupić jednego pada więcej do korekty na wiosne.
Re: Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Psikałem auto 6 razy po 10 konkretnych psiknięć i dalej nic nie czuć . Inne zapachy np. arbuz KEMKO po jednym razie utrzymywał sie ponad tydzien , czy ten zapach czuć tylko przez 10 minut i koniec ?? Ktoś używał Chemical Guys Stripper Scent i tak ma,czy ja trafiłem na jakąś podróbkę ??feniks pisze:alfikw, on tak ma
- czarekcw
- kierownik kibla
Mi kumpel raz popsikał tym preparatem i rzeczywiście krótko trzymał więc tak on ma.
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
To po co komu zapach , którego i tak nie czuć ?:-) jak dla mnie porażka i pieniądze wywalone w błoto.
- czarekcw
- kierownik kibla
Szukam politury do jasnych lakierów (do ciemnych mam od groma ). Chodzi mi o to, aby w jednym produkcie był cleaner, usuwał/maskował rysy i podbijał look (coś jak Megs UP), coś takiego istnieje?
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;