[zewnątrz] mycie auta
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
myjka cinieniowa
Albo wyrzuci pieniądze w błoto, bo ciśnienie będzie słabe, jakoś wykonania kiepska a pompa plastikowa (co już jak dla mnie dyskwalifikuje myjkę).
Czyszczenie mocno zabrudzonych felg
Witajcie!
W moim golfiku posiadam felgi mocno zabrudzone. Chciałbym je jakoś odnowić/wyczyścić tak by przywrócić im dawną świetność.
Kieruję pytanie do Was, jaki najlepszy a zarazem najtańszy środek do tego typu wyczynów by pasował? Czy może jakiś domowy sposób?
Załączam zdjęcie.
Pozdrawiam
W moim golfiku posiadam felgi mocno zabrudzone. Chciałbym je jakoś odnowić/wyczyścić tak by przywrócić im dawną świetność.
Kieruję pytanie do Was, jaki najlepszy a zarazem najtańszy środek do tego typu wyczynów by pasował? Czy może jakiś domowy sposób?
Załączam zdjęcie.
Pozdrawiam
ja felgi też dość mocno zabrudzone czyściłem pierw środkiem z Lidla W5 do felg sporo mniej przypieczonego pyłu i brudu zeszło a później co się nie doczyściło to CarPlan Wonder Wheels tylko ja mam w butelce i pędzelek do tego a i trzeba szczotką ruszyć napewno mocno zapieczony brud spsiukać poczekać i szczotką szoruj
Mój Mk4 =====> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=472504
Tenzi alux - będziesz Pan zadowolon, a kieszeni nie opróżni. Ostrzegam tylko że PH skrajne, więc rękawiczki, rozcieńczanie i uwaga na oczy!wlodziu pisze:jaki najlepszy a zarazem najtańszy środek
Przenoszę do innego działu
michoswwy, z tego co czytałem ten środek był dostępny tylko przez jakiś czas w lidlu, muszę poszukać gdzieś go. Czy jednak mylę się?
Shmatan, dosyć mocnawy ten środek, tylko żeby mi opon nie przepaliło
Shmatan, dosyć mocnawy ten środek, tylko żeby mi opon nie przepaliło
wlodziu, nic nie przepali.
Ten lidlowski w5 kupuje się dla samego atomizera - środek moim zdaniem nic nie wart, lepiej już wodę z szamponem lać
Ten lidlowski w5 kupuje się dla samego atomizera - środek moim zdaniem nic nie wart, lepiej już wodę z szamponem lać
ja swoje felgi umyłem CILLIT'em z Biedronki (jakoś inaczej sie nazywa) na kamień i rdze.... i powiem że wszystkie środki do mycia felg wymiękają
-
- Użytkownik
- Kontakt:
doman, żebyś przypadkiem nie został bez lakieru na felgach
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
mocno zabrudzone felgi myje się raz na jakiś czas wiec spokojnie...
... nie mam jakiś super alu , zwykłe ori vw... które nigdy chyba nie były porządnie myte ...
wiec spod brązowo czarnego osadu wewnątrz felgi ukazała się srebrno-szara farba... w stosunkowo szybkim czasie bez większych starań...
teraz wystarczy że wymyje gąbką z szmponem raz na tydzień i już nie ma problemu
patrząc na felgi kolegi wlodziu to ... środki do czyszczenia felg raczej za dużo nie pomogą.... tu trzeba drastyczniej do tego podejść (moje koła tak wyglądały od środka)...
... nie mam jakiś super alu , zwykłe ori vw... które nigdy chyba nie były porządnie myte ...
wiec spod brązowo czarnego osadu wewnątrz felgi ukazała się srebrno-szara farba... w stosunkowo szybkim czasie bez większych starań...
teraz wystarczy że wymyje gąbką z szmponem raz na tydzień i już nie ma problemu
patrząc na felgi kolegi wlodziu to ... środki do czyszczenia felg raczej za dużo nie pomogą.... tu trzeba drastyczniej do tego podejść (moje koła tak wyglądały od środka)...
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Tenzi alux IRON-X i po sprawie
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
doman, te koła były myte może ostatnio jakieś 7 lat temu
W tą sobotę nie miałem warunków jak je umyć, ale sprawdziłem na mniejszej powierzchni no i fakt faktem schodzi, zobaczymy jak się sprawdzi na całej feldze.
W tą sobotę nie miałem warunków jak je umyć, ale sprawdziłem na mniejszej powierzchni no i fakt faktem schodzi, zobaczymy jak się sprawdzi na całej feldze.
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tenzi specjal - koncentrat (czysta chemia bez wody) zapsikać potem spłukać troche szczoteczką do zębów poszorować i będzie git malina
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII