Samym cleanerem i odżywką przetarcia nie naprawisz. Trzeba na nowo pomalować skórę.Plewson pisze: ponieważ są trochę po przecierane
Krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
No własnie, kiedyś widziałem u kogoś w poście mk4 jak odnawiał właśnie gałkę biegów i coś jeszcze i właśnie miał podobne powierzchowne przetarcia jak ja i jakimś specyfikiem położył kilka warstw i wyglądało to jak nowe. Tylko nie pamiętam u kogo to było ;/
PODPIS USUNIĘTY PRZEZ ADMINISTRATORA
-
- Użytkownik
- Kontakt:
To zapewne masz na myśli zestaw Saphir/Avel. Nie wiem, nie używałem sam. Zdania są podzielone, jedni piszą że jest dobry inni że nie kupią drugi raz. Tak jak ze wszystkim. Jak dobrze przygotujesz powierzchnie, dobrze oczyścisz i starannie położysz kolor i zabezpieczenie może na jakiś czas zda to egzamin
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
-
- ->|<-
Czym wyczyścić tak zabrudzone fotele skórzane "bananowe":
?
Jakie zestawy polecicie w znośnej cenie ? Polecono mi Gliptone ale noga jestem w tym temacie dlatego pytam.
?
Jakie zestawy polecicie w znośnej cenie ? Polecono mi Gliptone ale noga jestem w tym temacie dlatego pytam.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
iigAlisArr, Już było to pytanie, gliptone sobie poradzi.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- FanatykFlow
- Ma gadane
Panowie potrzebuję preparatów dzięki którym będę mógł usunąć różne małe(nie głębokie) rysy z auta. Coś z czym poradzę sobie bez żadnych maszyn.
MKIV: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p6020194" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię :
-dokładki 25th
-obrysy
Kupię :
-dokładki 25th
-obrysy
- czarekcw
- kierownik kibla
Popularnym zestawem jest Meguiars Ultimate Compound i aplikator Tri Color. Ale jestem w 99% przekonany, że nie zdziałasz tym cudów. Można pokombinować z maskowaniem rys poprzez np nałożenie politury (inaczej glaze).
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
- FanatykFlow
- Ma gadane
Hmm a w jaki inny sposób mogę się z tym uporać? Całkowita polerka auta w jakimś zakładzie czy co? Czekam na inne propozycje lub jakieś zestawy.
MKIV: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p6020194" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię :
-dokładki 25th
-obrysy
Kupię :
-dokładki 25th
-obrysy
FanatykFlow, korekta, ale nie u lakiernika z pastą G3 za 150 czy 200zł tylko taka "zgodna ze sztuką".
Chociaż skupiłbym się bardziej na tłustym AIO (np. af tripple)
Chociaż skupiłbym się bardziej na tłustym AIO (np. af tripple)
- FanatykFlow
- Ma gadane
Shmatan, dzięki za odpowiedź. A mógłbyś mi powiedzieć ile taki zabieg może orientacyjnie kosztować? Czas wziąć sie za ogarnięcie tego. Na lato chciałbym doprowadzić auto do ładu
Kupię :
-dokładki 25th
-obrysy
Kupię :
-dokładki 25th
-obrysy
FanatykFlow, żeby było z głową to strzelam ze koło 2 dni i 400zł (lub też więcej, w zależności od tego jak ma być zrobione).
panowie dobry towar do poczerniania plastikow . najlepiej żeby nie był w areozolu i jakiś wosk dobry . bo pasuje trochę na swieta wyczyścić
Ostatnio zmieniony pn mar 25, 2013 19:08 przez Bio, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Czytaj tematy a nie powielasz kolejny raz zadawane pytanie. Kolejnym razem ost.
Powód: Czytaj tematy a nie powielasz kolejny raz zadawane pytanie. Kolejnym razem ost.
KooxPL, 303AP do plastików, ale odnośnie wosku to najpierw pomyśl jaki ma być, na co stawiasz i jaki masz pod niego cleaner. Jeżeli nie masz nic i generalnie nie masz pojęcia o temacie to uniwersalne będzie jedno z "all in one" np. af tripple lub ag srp