Kosmetyki AUTO GLYM
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Kosmetyki AUTO GLYM
Witam mam pytanie czy używał ktoś kosmetyków firmy AUTO GLYM? jeśli tak to proszę o opinie na temat tych produktów i oczywiście czy są warte polecenia, ponieważ mieszkam w Irlandii i ciężko jest dostać kosmetyki np. Meguiar's a jak są to ceny przebijają ceny w Polsce , a Auto Glym jest dostępny praktycznie wszędzie.
Kosmetyki AUTO GLYM
Dragokite, autoglym ma kilka fajnych zabawek, i np. w moim odczuciu jest to lepsza firma niż megs.
Zdecydowanie powinieneś być zadowolony z duetu Super Resin Polish i extra gloss protection. Wcześniej nie zapomnij jednak wyglinkować samochodu (np. glinką bilt hamber)
Zdecydowanie powinieneś być zadowolony z duetu Super Resin Polish i extra gloss protection. Wcześniej nie zapomnij jednak wyglinkować samochodu (np. glinką bilt hamber)
Kosmetyki AUTO GLYM
Ok dzięki wielki a co powiesz na temat wosku Aqua Wax oraz High Definition Wax bo, nie wiem co jest lepsze bo aqua wax można powiedzieć że jest łatwiejszy i wygodniejszy w aplikacji przez to że posiada rozpylacz, a High Definition Wax jest to tradycyjny wosk i nie wiem co wybrać może miałeś styczność z tymi produktami i jesteś w stanie mi doradzić? jeśli tak to będę dozgonnie wdzięczny.
Kosmetyki AUTO GLYM
Dragokite, Weź HDS, Aqua wax to raczej środek do odświeżania wosku
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Kosmetyki AUTO GLYM
Ok dzięki wielkie jutro jadę do sklepu po wszystkie środki bo już jest cała lista tak jak polecał Shmatan Super Resin Polish i extra gloss protection oraz High Definition Wax, Bodywork Shampoo Conditioner, Custom Wheel Cleaner, Car Glass Polish no i oczywiście cała masa dodatków typu blade, shamy oraz cała gama ścierek Hi-Tech Microfibre. Myślę że dobry zestaw skompletowałem, jeśli macie jakieś spostrzeżenia że czegoś zabrakło to czekam na info. I jeszcze cały czas się zastanawiam czy dostanę tutaj w Irlandii Glinkę czy jednak okaże się że będę musiał ściągać z Polski, i to jest wielka zagadka.
- barteKKK03
- V.I.P.
Kosmetyki AUTO GLYM
Dragokite, EGP i HDW to moim zdaniem podobne środki i nie ma sensu brać obu.
Też polecałem, ale od kiedy sprawdziłem VP Dionysusa to już nie polecam ;] dwukrotnie niższa żywotność od tego drugiegobarteKKK03 pisze:BumperCare
- barteKKK03
- V.I.P.
Kosmetyki AUTO GLYM
Na starych plastikach w Jettcie ładnie mi się trzymał, ale skoro VP taki kozaczek... trzeba nad nim pomyśleć
Kosmetyki AUTO GLYM
Co do Dionysusa ma wg. mnie wadę taką jak męcząca aplikacja w porównaniu do Trim Restorera czy Revive.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
Kosmetyki AUTO GLYM
wszystkie kosmetyki zakupione oczywiście glinka też i jak pojechałem po kosmetyki bardzo się zdziwiłem bo zobaczyłem kosmetyki Meguiar's i to w bardzo przyzwoitej cenie i skusiłem się na kupno glinki tej firmy i co w ogóle o niej sądzicie no i kupiłem też kilka innych dodatków tej firmy. Tak więc teraz zaczynam zabawę z samochodem.
- barteKKK03
- V.I.P.
Kosmetyki AUTO GLYM
barteKKK03, Glutowata konsystencja.
Autofinesse na przykład nakłada się łatwo, Dionizy się ciągnie.
Autofinesse na przykład nakłada się łatwo, Dionizy się ciągnie.