Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- barteKKK03
- V.I.P.
Z wymienionych używałem Gold Class'a i całkiem przyjemny produkt, ale czytając inne forum ludzie mocno polecają szampon Duragloss 901
-
- Użytkownik
- Kontakt:
zzaabboo, pochwal się co to za sklep, bo już któryś raz widzę że piszesz o tym może być PW
Czego oczekujesz od szamponu? Ma się dobrze pienić i tyle. Jak będziesz osobiście kupował to wybierz ten który ci zapachem odpowiada. Ja bym stawiam na DG 901 albo Megsa Gold Class
Czego oczekujesz od szamponu? Ma się dobrze pienić i tyle. Jak będziesz osobiście kupował to wybierz ten który ci zapachem odpowiada. Ja bym stawiam na DG 901 albo Megsa Gold Class
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Kolego chyba masz przywidzenia bo 1-szy raz o tym pisze który polecacie ja zawsze mam dylemat DG 901 czy Megs Gold ClassSalwinek91 pisze:zzaabboo, pochwal się co to za sklep, bo już któryś raz widzę że piszesz o tym może być PW
panowie doradzicie co kupic do pielegnacji PLASTIKOW WEWNETRZNYCH oraz OPON i FELG, bo wiosna idzie pasowaloby sie jakos zabezpieczyc w srodki. tylko w takich przyzwoitych cenach bo nie chce majatku wydawac
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Do felg FK hi temp tester, do opon PB bold&bright, nielsen briliant, megs endurance, do plastików PB natural look, pink shine i oczywiście jakieś APC
Mam pytanie czy glinke stosuje się po myciu i przed użyciem wosku ? czy przed myciem?
A i jeżeli użyjemy wosku to od czasu do czasu możemy użyć glinki czy jak z tym jest?
A i jeżeli użyjemy wosku to od czasu do czasu możemy użyć glinki czy jak z tym jest?
Ten Pierwszy :
Myślę że już do końca.
ps. Na letnich felach ładniej się prezentuje ( BBS 15")
Myślę że już do końca.
- Paviarotti
- Lord GTI
grou, glinka tylko i wyłącznie po gruntownym myciu! woskujesz na samym końcu. Jak użyjesz glinki po wosku to go ściągniesz. Nie warto za często (lepiej co kilka-kilkanaście myć, zależy jak często myjesz) glinkować jak auto nie dostaje wielu zabrudzeń typu sok i drzew, kropki od asfaltu itp.
Czyli załużmy robie tak. Stawiam na mycie do myjni samo mycie i wycieranie (12zł) oczywiście robią to kersherem ( nie wiem jak sie pisze ) potem glinkuje auto ( raz na jakis czas np raz na 5 myć ) następnie nakładam wosk?
A i jeszcze jedno pytanko wosk co ile można nakładać? i czy jak nałoże wosk to kilka myć mogę wykonać bez woskowania następnego tak?
A i jeszcze jedno pytanko wosk co ile można nakładać? i czy jak nałoże wosk to kilka myć mogę wykonać bez woskowania następnego tak?
Ten Pierwszy :
Myślę że już do końca.
Myślę że już do końca.
- Paviarotti
- Lord GTI
Lepiej samemu, do myjni bym nie dał.grou pisze:Stawiam na mycie do myjni
W taki sposób nie umyją dokładnie, trzeba ręcznie (najlepiej na dwa wiadra).grou pisze:oczywiście robią to kersherem
Ja po glinkowaniu jeszcze raz myłem auto, glinka zostawia trochę smug.grou pisze:następnie nakładam wosk?
Jak już woda nie będzie kropelkować, zależy od trwałości wosku.grou pisze:A i jeszcze jedno pytanko wosk co ile można nakładać?
Jak użyjesz szamponu, który nie uszkodzi wosku to tak. Przy mocnych środkach wosk zaraz spłynie.grou pisze:kilka myć mogę wykonać bez woskowania następnego tak?
Ogólnie to może za bardzo się czepiam, ale nie wiem w jakiej kondycji jest lakier. Jak porysowany dosyć mocno to chyba nie ma sensu się z nim tak cackać jak z idealnym lakierem.
Chętnie bym zastosował się do tego co powiedziałeś lecz nie mam gdzie sam myć auta dlatego chciałem korzystać z opcji myjni aby umyć;d
Ten Pierwszy :
Myślę że już do końca.
Myślę że już do końca.
I mam biały lakier dlatego ciężko go się myje.
Ten Pierwszy :
Myślę że już do końca.
Myślę że już do końca.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
grou, możesz oddać do myjni tylko żeby ręcznie umyli samochód. Później jedziesz glinką i znowu myjesz. Trzeba też mieć na uwadze to, że glinka musi mieć odpowiednią temperaturę i na dworze też dobrze by było cieplej. Jak będziesz miał zimną glinkę to można narobić hologramów. Przed jej użyciem włóż do miski/wiaderka z ciepłą wodą na kilka minut.
To zależy jaki wosk, ile wytrzyma. Możesz raz na miesiąc a możesz raz na 6 miesięcy. Wszystko zależy jak przygotujesz powierzchnię pod wosk. Zresztą po kroplach poznasz czy jest jeszcze wosk na aucie czy już nie ma.grou pisze:A i jeszcze jedno pytanko wosk co ile można nakładać
a myjna bezdotykowa? Lecisz z szamponem i wodą w wiadrze i myjesz sam i nawet mniej jak 12zl wyjdzie jak sie sprężyszgrou pisze: lecz nie mam gdzie sam myć auta
Tak jak napisał Paviarotti, też nie oddałbym samochodu nawet do myjni w której ręcznie myją. Woda w wiadrze jest wymieniana raz na kilka samochodów, wiec to już szambo, a nie woda.Salwinek91 pisze:możesz oddać do myjni tylko żeby ręcznie umyli samochód
grou, po glince użyj jeszcze jakiegos cleanera i wtedy wosk powinien być trwalszy
mkIII: viewtopic.php?f=88&t=460254&p=5542641#p5542641" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV: viewtopic.php?f=89&t=563488" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV: viewtopic.php?f=89&t=563488" onclick="window.open(this.href);return false;