Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Potrzebuję porady odnośnie wosku do lakieru ciemnbutelkowego metaliku LC6M.
Auto przejdzie mycie, usunięcie smoły tar removerem, potem menzerny 500 2000 4000, i planowałem DodoJuice Lime Prime przed woskiem Collinite 476 (doradźcie czy może warto kupić coś innego)
Auto przejdzie mycie, usunięcie smoły tar removerem, potem menzerny 500 2000 4000, i planowałem DodoJuice Lime Prime przed woskiem Collinite 476 (doradźcie czy może warto kupić coś innego)
- Paviarotti
- Lord GTI
- miko
- black point
- Kontakt:
Ja bym na Twoim miejscu nie kupował w/w. Jeśli chodzi o moje zdanie czy:JacekB pisze:planowałem DodoJuice Lime Prime przed woskiem Collinite 476
to polecę ci Duragloss #601 a później dwie warstwy #111 i będzie lalaJacekB pisze:może warto kupić coś innego
miko, o to to !
Dobra opcja, na felgi później na lato będziesz miał a na lakier jakiś glaze + naturalny wosk
Dobra opcja, na felgi później na lato będziesz miał a na lakier jakiś glaze + naturalny wosk
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
miko, Bio, koledzy, może źle się wyraziłem, nie mam zamiaru chuchać i dmuchać na 12 letniego diesla w kombi. Chcę zadbać o lakier i położyć trwały wosk aby nie myć auta co sobotę. Nie jestem fanem autodetailingu i robienia z auta democara, którego nie można dotknąć bo zostawię ślady palców. Raz, że takie auto to nie auto na takie zabawy a druga rzecz to to, że dziennie robię około 100km i dużo mi się brudzi.
JacekB, Duragloss
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- miko
- black point
- Kontakt:
JacekB, będziesz Pan zadowolony Łatwo się nakłada, łatwo się ściera, a dwie warstwy wytrzymają co najmniej 3 miesiące Bierz DG
Witajcie. Planuję zrobić sobie mały zakup. Do wydania mam niedużo.
Myślałem o czymś takim:
-FLEXIPADS Merino Super Soft Lambskin Wash Mitt
-DURAGLOSS Car Wash Concentrate
-DURAGLOSS Polish Bonding Agent
-DURAGLOSS Clear Coat Polish
-Nielsen Cyclone APC
Będzie to dobry zestaw? Auto to Golf MK4, lakier Jazz Blue.
Myślałem o czymś takim:
-FLEXIPADS Merino Super Soft Lambskin Wash Mitt
-DURAGLOSS Car Wash Concentrate
-DURAGLOSS Polish Bonding Agent
-DURAGLOSS Clear Coat Polish
-Nielsen Cyclone APC
Będzie to dobry zestaw? Auto to Golf MK4, lakier Jazz Blue.
- miko
- black point
- Kontakt:
Będzie dobry, ale dorzuć jeszcze glinkę i coś do oponDumDum pisze:Będzie to dobry zestaw?
Glinka na razie mi nie potrzebna. Tak samo opony. Dzięki za pomoc
- miko
- black point
- Kontakt:
Oj źle rozumujesz, glinka jest bardzo potrzebna, bardzo!DumDum pisze:Glinka na razie mi nie potrzebna.
Zawsze myślałem, że glinka oczyszcza lakier z syfu. A lakier po polerce jeszcze nie zdążył syfu zebrać, więc na razie mi się nie przyda. Ale ogólnie jaką glinkę polecasz?
- miko
- black point
- Kontakt:
A kiedy robiona polerka? Profi czy u lakiernika? Sam zobaczysz, że syf będzie Pozory mylą.DumDum pisze:A lakier po polerce jeszcze nie zdążył syfu zebrać
Jeśli auto po polerce to może być Valet PRODumDum pisze:Ale ogólnie jaką glinkę polecasz?
Polerka dopiero będzie robiona. Amatorska, ale zawsze coś. Myślę, że na razie odpuszczę tą glinkę, a kupię coś po zimie. Zimą i tak prawie nie będę jeździł a i mycie ograniczę tylko do płukania. Więc po zimie może coś lepszego kupię