Moim zdaniem jest jak najbardziej odpowiedni jak na początek przygody. Gold Classa uwielbiam, świetny szampon. Z UC również pracowało mi się bardzo fajne, dobra pasta. Z resztą do czynienia nie miałem ale Meguiar`s jako firma moim zdaniem jest jak najbardziej ok i polecam ich produkty!Oliwier90 pisze:Witam.
Mam pytanie czy zestaw Meguiars był by dobry na początek przygody z pielęgnacją lakieru ? W zestawie jest :
- Gold Class Wash 475ml
- Clay Bar 50gr
- Quik detailer 300ml
- Ultimate Compound 300ml
- Gold Class Carnauba Wax 180ml
+ do tego ręczniki z mikrofibry i 2 aplikatory.
Co o tym sądzicie ? Albo co dokupić żeby mieć dobry zestaw dla początkującego ?
Lakier zadbany o kolorze granatowy metalic.
Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
panowie co polecicie do usuniecia (pasty,wosku z elementow gomowych)mam zasyfione rynienki dachu w mk3 i nic tego nie rusza.
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam pytanie odnośnie aplikatora TriColor, czy można nim nakładać cleaner np. ValetPro Achilles? jeżeli tak, to w jaki sposób i którą stroną, bo dość kiepsko się orientuję jak używać właśnie tej gąbki.
- miko
- black point
- Kontakt:
Maximus-83, Achillesa najlepiej żółtą stroną TriColora, dajesz kroplę wielkości grochu, i na powierzchni ok. 20x20 wypracowujesz, tzn, trzesz aż zostanie minimalna mgiełka, którą usuwasz fibrą i tak dalej całe auto.
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam, potrzebowałbym zestawu na początek, nie będę robił polerki chodzi mi o umycie, odtłuszczenie, glinkowanie i usuniecie smoły i gumy po znaczkach w niektórych miejscach. Lakier LC5M.
Z tego co wyczytałem na forum wybrałem parę produktów:
1. Mycie, szampon RISE AND SHINE BIG APPLE SHAMPOO lub MEGUIARS GOLD CLASS CAR WASH
2. Przygotowanie powierzchni odtłuszczenie i usuniecie śladów po znaczkach, co polecicie ?
3. Glinkowanie VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G do glinkowania pomoże woda z szamponem
Akcesoria: rękawica do mycia ?, aplikatory MEGUIARS SOFT FOAM APPLICATOR PAD 2 PACK, osuszanie FLUFFY DRYER
i pytanie czy warto po tym coś jeszcze robić woski, zabezpieczenie powierzchni ? Jakiś prosty preparat do mycia felg.
I jeszcze pytanie co do wnętrza potrzebuje preparatu do pielęgnacji i odżywienia skóry beżowej.
1. Mycie, szampon RISE AND SHINE BIG APPLE SHAMPOO lub MEGUIARS GOLD CLASS CAR WASH
2. Przygotowanie powierzchni odtłuszczenie i usuniecie śladów po znaczkach, co polecicie ?
3. Glinkowanie VALETpro YELLOW CLAY BAR 100G do glinkowania pomoże woda z szamponem
Akcesoria: rękawica do mycia ?, aplikatory MEGUIARS SOFT FOAM APPLICATOR PAD 2 PACK, osuszanie FLUFFY DRYER
i pytanie czy warto po tym coś jeszcze robić woski, zabezpieczenie powierzchni ? Jakiś prosty preparat do mycia felg.
I jeszcze pytanie co do wnętrza potrzebuje preparatu do pielęgnacji i odżywienia skóry beżowej.
Wolf Mk4 by riws viewtopic.php?f=89&t=518955
- ShowCarShine.pl
- Nowicjusz
- Kontakt:
1- okriws pisze:Witam, potrzebowałbym zestawu na początek, nie będę robił polerki chodzi mi o umycie, odtłuszczenie, glinkowanie i usuniecie smoły i gumy po znaczkach w niektórych miejscach. Lakier LC5M.
2- Autosmart Tardis
3- ok
4 ok + rękawica do mycia , jeżlie z mikrofibry to polecam meguiars jeżeli wełna to car pro
5- jak oczyścisz i wyglinkujesz lakier to głupotą byłoby nie położyć jakiegoś wosku, jak widać nie spędzić przy tym za dużo czasu więc kupo jakieś AIO:
- autoglym SRP
- autofinesse Tripple
- meguiars cleaner wax
6- felgi: prosty czyli rozumiem żeby nie było trzeba rozcieńczać bo zasada pracy przy praktycznie wszystkich jest identyczna :
- car pro ironx
- 4nano rim cleaner plus
- meguiars all wheel cleaner
7 - skóra :
- jak lubisz skórę matową i aromat nowej skóry to zestaw Gliptone GT 11 + GT 12
- jak lubisz skórę bez aromatu skóry to Colourlock
Jaki wosk będzie ok do lakieru LA7W ?
Auta:
Obecne -> Passat B6 HL 2.0TDI 4motion
Poprzednie -> VW MK4 HL 1.9TDI ASZ @150KM/350nm
Imprezy:
2016: Slow Flow Fest
2015: OldSchoolSuicide | VagFamilia
2014: CultStyle.pl | VAG Nysa
2013: VAG Event
Imprezy:
- ShowCarShine.pl
- Nowicjusz
- Kontakt:
na tak "srebrny" celowałbym w coś syntetycznego :DpZ pisze:Jaki wosk będzie ok do lakieru LA7W ?
Collinite 845/476
Finish kare hi temp
wolfgang paint sealant
Duragloss #111
a może jakiś kwarc
dla podbicia Look-u przed woskiem np:
Poorboys white diamond
Blackfire Gloss enhancer
Jeżlei bardzije zalezy na trwałości niż na look-u to przed woskiem:
Poorboys professional polish
Auto finesse though prep
po wosku dla lepszej szklistości:
Gtechniq Silo Seal
Car Pro Reload
dzięki za infoShowCarShine.pl pisze:na tak "srebrny" celowałbym w coś syntetycznego :DpZ pisze:Jaki wosk będzie ok do lakieru LA7W ?
Collinite 845/476
Finish kare hi temp
wolfgang paint sealant
Duragloss #111
a może jakiś kwarc
dla podbicia Look-u przed woskiem np:
Poorboys white diamond
Blackfire Gloss enhancer
Jeżlei bardzije zalezy na trwałości niż na look-u to przed woskiem:
Poorboys professional polish
Auto finesse though prep
po wosku dla lepszej szklistości:
Gtechniq Silo Seal
Car Pro Reload
to ja pacze co to za środki
Auta:
Imprezy:
Imprezy:
- pawello900
- Mały gagatek
Witam Panów pisze z ogromna prosba o dobranie mi jakiegos dobrego zestawu do pielegnacji oczywiscie w jakiejs rozsadnej cenie. Planuje wyczyscic cały samochod od kól az po dach no i oczywiscie cale wnetrze. Na celu mam tez oczywscie pozbycie sie drobnych rysek z lakieru jak i sama jego regeneracja i przywrócenie zywego "Salonowego" koloru czekam na jakies propozycje i nazwy sklepów gdzie moga nabyc produkty.
tu masz adresy do sklepow
http://showcarshine.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.detailercenter.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Pany male pytanie, dostałem w gratisie Surfex HD i za bradzo nie wiem do czego tego uzywac na necie znalazłem tylko ze do czyszczenia felg.
http://showcarshine.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.detailercenter.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Pany male pytanie, dostałem w gratisie Surfex HD i za bradzo nie wiem do czego tego uzywac na necie znalazłem tylko ze do czyszczenia felg.
- miko
- black point
- Kontakt:
To jest APC, zresztą bardzo dobre, czyli w zależności od stężenia, możesz używać do czyszczenia różnych elementów w aucie, np. wnęki drzwi, uszczelki, zakamarki, do felg też można. Rozrabiasz z wodą w zależności od zabrudzeń od 1:2 w górę.kapela20 pisze:Surfex HD i za bradzo nie wiem do czego tego uzywac