[wnętrze] kokpity, plastiki, wszelkiego rodzaju tapicerki
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Chłopaki, co polecacie do wnętrza golfa III. Chciałbym osiągnąć efekt matowy/satynowy. Problem w tym, że plastiki w golfie strasznie się błyszyszczą. Widziałem kiedyś, jak jakiś użytkownik przeleciał wszystkie plastiki płynem do mycia szyb z octem i uzyskał podobny efekt. Auto Finesse da radę?
I drugie pytanko: nie mam typowego APC tylko Nielsena Transport 5000 (aktywną pianę). Mogę tym przelecieć plastiki w aucie w stężeniu powiedzmy 1:150, zamiast APC?
I drugie pytanko: nie mam typowego APC tylko Nielsena Transport 5000 (aktywną pianę). Mogę tym przelecieć plastiki w aucie w stężeniu powiedzmy 1:150, zamiast APC?
ktm950, nawet w 1:10 nie zrobi tragedii, tylko sprawdź gdzieś wcześniej.
witam
do czysczenia deski rozdzielczej i plastików wokól niej uzywałem chusteczek które były nasaczone jakas substancja która dawała ładny czarny kolor, i zapach cytrynowy. Ale skonczyły mi sie a były fajnie bo po ich uzyciu wnetrze wygladało jak nowe a nie swieciło sie jak z komisu.
Co byscie mi polecili do wnetrza zeby uzyskac taki ładny efekt ?
pozdrawiam
do czysczenia deski rozdzielczej i plastików wokól niej uzywałem chusteczek które były nasaczone jakas substancja która dawała ładny czarny kolor, i zapach cytrynowy. Ale skonczyły mi sie a były fajnie bo po ich uzyciu wnetrze wygladało jak nowe a nie swieciło sie jak z komisu.
Co byscie mi polecili do wnetrza zeby uzyskac taki ładny efekt ?
pozdrawiam
dupcia, Pb Natural Look, 303 protectant, AB Pink Sheen, Shiny Garage Apple Dressing.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Natural Look.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
ok dzieki za pomoc. przetestuje i napisze jak sie sprawdził
Co polecicie do przepolerowania plastikowej szybki licznika?
OEM+ USA 25th Anniversary ==> viewtopic.php?f=89&t=395742
logo1024, Megs UC
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- Paviarotti
- Lord GTI
Tak jak post wyżej - robiłem ostatnio u siebie UC, ale niestety nie mam przed i po, ani 50:50. UC daje radę, pewnie są do tego lepsze środki, ale efekt mnie zadowala.
uzywam praktycznie tylko vanisha i jestem zadowolony
Witam
Ja mam pytanie innego rodzaju. Chodzi nie o wyczyszczenie tylko odnowienie wew. plastików. Moje auto ma już 12 lat i plastiki są już zużyte (chociaż muszę przyznać że mimo wszystko zużycie jest niewielkie). Mimo wszystko chciałbym żeby było "jak nowe" bez kupowania nowych (o ile dało by się kupić nowe). Moje pytanie jest takie czy da się te plastiki czymś pomalować (nie chodzi o te na których była ta guma którą swoją drogą już zdrapałem). Chodzi o plastiki koło lewarka skrzyni biegów, ręcznego, schowka, i tych pod kierownicą. Mimo że je czyściłem (nawet spirytusem) to brudzą się szybko i są cały czas takie lepiące (dlatego szybko łapią brud). Do tego mają już małe zadrapania (widoczne na zdjęciach) Z góry dzięki za odp.
Niektóre zdjęcia nie są dobrej jakości bo robiłem je telefonem ale widać na nich te zadrapania (ubytki)
Shot at 2012-08-11
Shot at 2012-08-11
Shot at 2012-08-11
Shot at 2012-08-11
Ja mam pytanie innego rodzaju. Chodzi nie o wyczyszczenie tylko odnowienie wew. plastików. Moje auto ma już 12 lat i plastiki są już zużyte (chociaż muszę przyznać że mimo wszystko zużycie jest niewielkie). Mimo wszystko chciałbym żeby było "jak nowe" bez kupowania nowych (o ile dało by się kupić nowe). Moje pytanie jest takie czy da się te plastiki czymś pomalować (nie chodzi o te na których była ta guma którą swoją drogą już zdrapałem). Chodzi o plastiki koło lewarka skrzyni biegów, ręcznego, schowka, i tych pod kierownicą. Mimo że je czyściłem (nawet spirytusem) to brudzą się szybko i są cały czas takie lepiące (dlatego szybko łapią brud). Do tego mają już małe zadrapania (widoczne na zdjęciach) Z góry dzięki za odp.
Niektóre zdjęcia nie są dobrej jakości bo robiłem je telefonem ale widać na nich te zadrapania (ubytki)
Shot at 2012-08-11
Shot at 2012-08-11
Shot at 2012-08-11
Shot at 2012-08-11
Wyczyść je APC i nasmaruj dressingiem - nic nowego nikt tu Ci nie wymyślimen123452 pisze:Mimo że je czyściłem (nawet spirytusem) to brudzą się szybko i są cały czas takie lepiące (dlatego szybko łapią brud).