Najlepsze, że mój komentarz odnośnie tej firmy na KA poleciał i nie wiem czemu, paranojaBio pisze:Migliore
[zewnątrz] polerowanie lakieru
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
MatthewG, Napisz tutaj
Z mojego doświadczenia. Ładnie pachnie, krótko kropelkuje, sredniawy sheeting i kiepskie polerowanie.
Idealnie za to sprawdza mi się na drewnianych dekorach w środku. Ładnie je podbija.
Z mojego doświadczenia. Ładnie pachnie, krótko kropelkuje, sredniawy sheeting i kiepskie polerowanie.
Idealnie za to sprawdza mi się na drewnianych dekorach w środku. Ładnie je podbija.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Chodzi o to, że z powodu mega negatywnych opinii na KA sprzedaż kosmetyków tej firmy w PL upadła, tam w sumie tylko propagują Zymola i Swisswaxa. Ja mam Wheel Seal'a i jestem jak najbardziej zadowolony, kosmetyki dla pasjonatów w najczystszej postaci.
Na KA jest kilka polecanych kosmetykow o ktorych kazdy wszystko wie - a jak czlowiek zaproponuje cos innego, nieznanego to wszyscy nagle cicho siedza
I nie siedzą cicho dlatego, że nie wiedzą tylko dlatego, że tak wypada.
koledzy jak dokładnie powinno się polerować? dodam że nie wiem jak się za to zabrać a mam pożyczoną polerkę i kupiłem pasty 3M zielony korek, czerwony i różowy.
Czy to ma tak wyglądać?
1. nakładam na gabke polerki pastę,
2. rozprowadzam po lakierze,
3. poleruje
i tu mam pytanie do jakiego momentu powinienem polerować? do suchego lakieru czy ma zostać pasta i na koniec szmatka do polerowania dokończyć/wytrzeć do sucha lakier..?
Czy to ma tak wyglądać?
1. nakładam na gabke polerki pastę,
2. rozprowadzam po lakierze,
3. poleruje
i tu mam pytanie do jakiego momentu powinienem polerować? do suchego lakieru czy ma zostać pasta i na koniec szmatka do polerowania dokończyć/wytrzeć do sucha lakier..?
- dudek 1993
- Mały gagatek
witam jak usunąć rysy po śladach psich pazurów na lakierze?i jaka najlepsza jest pasta polerska
- Paviarotti
- Lord GTI
14 stron ma ten temat, na pewno było już o takich środkach w tym celu.
thomas24, Nakładasz na pad, rozsmarowujesz na panelu.
Robisz przejazdy aż pasta się wypracuje. Tzn zobaczysz tylko mgiełkę na lakierze. Przecierasz mikrofibrą, psikasz ipą, znów przecierasz i sprawdasz czy efekt Cię zadowala.
Jedynie masz pomieszane pasty. Mocnotnąca a natępnie pasty którym bliżej do politur.
Poczytaj sobie : http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?p=39833" onclick="window.open(this.href);return false;
dudek 1993, Miejscowo koreczkiem i papierem a później korekta.
a tak zupełnie serio, o pastach jest tu wiele. Wysil się i przejrzyj temat
Robisz przejazdy aż pasta się wypracuje. Tzn zobaczysz tylko mgiełkę na lakierze. Przecierasz mikrofibrą, psikasz ipą, znów przecierasz i sprawdasz czy efekt Cię zadowala.
Jedynie masz pomieszane pasty. Mocnotnąca a natępnie pasty którym bliżej do politur.
Poczytaj sobie : http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?p=39833" onclick="window.open(this.href);return false;
dudek 1993, Miejscowo koreczkiem i papierem a później korekta.
Swissvax CF Medium i Regulardudek 1993 pisze:jaka najlepsza jest pasta polerska
a tak zupełnie serio, o pastach jest tu wiele. Wysil się i przejrzyj temat
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Ta odpowiedź mnie satysfakcjonujeBio pisze:Swissvax CF Medium i Regular
- Paviarotti
- Lord GTI
Co do Ultimate Compound, z dzisiejszej pracy nad lotką do mojego mk4:
PRZED
50:50 (trochę za grubą taśmę dałem, ale taka była po ręką)
I PO UC:
KOLEJNE 50:50
PO
Wnioski: ładnie odświeżony lakier nabrał głębi i połysku, wszystkie małe rysy usunięte, głębsze lekko zamaskowane. Umyłem go teraz i schnie czekając na resztę zabawy czyli glaze i wosk
PRZED
50:50 (trochę za grubą taśmę dałem, ale taka była po ręką)
I PO UC:
KOLEJNE 50:50
PO
Wnioski: ładnie odświeżony lakier nabrał głębi i połysku, wszystkie małe rysy usunięte, głębsze lekko zamaskowane. Umyłem go teraz i schnie czekając na resztę zabawy czyli glaze i wosk
- Słowiu
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
Ja się aktualnie waham między BH i SRP.Jakieś opinie,rady?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
MOJE BYŁE GTi
MOJE BYŁE GTi
Hej, co używałeś do polerki UC ? Tripad czy coś innego ?Paviarotti pisze:Co do Ultimate Compound, z dzisiejszej pracy nad lotką do mojego mk4:
chyba tricolora ,ja jechałem UC własnie tricolorem dobrze sie nim poleruje.(ale ja sie nie znam)Artiks pisze:Tripad