[zewnątrz] pielęgnacja opon, plastików, dachów, felg
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Megsa wezme na opony a na plastiki zewnetrzne poszukam czegos
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Mam pytanie do kolegi Bio:
Zrobiłem polerkę tylnych lamp w mkII manzerną i jak usunąć pozostałości pasty z zakamarków np. przy napisach?
Pozdrawiam
Zrobiłem polerkę tylnych lamp w mkII manzerną i jak usunąć pozostałości pasty z zakamarków np. przy napisach?
Pozdrawiam
maj0nez, Spróbuj wykałaczką, z duzych partii IPA ew. APC.
Z domowych sposobów spróbować możesz masłem orzechowym. Mi pomogło ze śladami na uszczelkach, być może sprawdzi się tez w tym wypadku.
Z domowych sposobów spróbować możesz masłem orzechowym. Mi pomogło ze śladami na uszczelkach, być może sprawdzi się tez w tym wypadku.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Spoko wyczytałem na KA o magicznych ściereczkach że schodzi pasta z uszczelek, APC nie radzi sobie.
- Słowiu
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
Megs Tire Gel jest bardzo trwały na oponie ale nie daje jak dla mnie zadowalającego połysku.Lepszy daje np Car Tech Spray do opon ale tutaj znowu jest problem z trwałością więc komu na czym zależy.Natomiast zapach Megsa jest powalający.Pokazałem Kumplowi to teraz jak do mnie przychodzi to pierwsze co leci wąchać Haha
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
MOJE BYŁE GTi
MOJE BYŁE GTi
Słowiu, Nałóż pędzelkiem go, ew. wrzuć 2 warstwy
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
Witam.
Poradzicie jakiś preparat do czyszczenia i odświeżenia gumowych uszczelek na dole drzwi i tych miedzy dachem a drzwiami w mk4?
Poradzicie jakiś preparat do czyszczenia i odświeżenia gumowych uszczelek na dole drzwi i tych miedzy dachem a drzwiami w mk4?
2008-2010 mk3 AAZ
2010-2011 mk3 2E
2011-2012 mk2 NZ
2011-... bora APK
2018-2019 mk3 AHU
2010-2011 mk3 2E
2011-2012 mk2 NZ
2011-... bora APK
2018-2019 mk3 AHU
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Ja je silikonem w sprayu traktuje zawsze na zimę, ale pewnie są jakieś aj waj specyfiki od których zrobią się smoliście czarne i jak nufki
Miętus89, Ja po każdym myciu nakładam na nie dressing do opon lub plastików po prostu.
Autoglym na rubber cleaner do tego
Autoglym na rubber cleaner do tego
Ja mam Gumi Pflege z 1Z.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
Pare pytań mistrzowie:
1. Miałem robiona polerke auta i nie moge doczyscic wszystkich zakamarkow w drzwiach, koło lamp, na uszczelkach pomiedzy łaćzeniami elemntów - co polecacie ?
2. Mam mega usyfione fele prawadopodobnie od klockow, tarcz i troche gumy na nich jest jak nie mialem zaklepanych rantow to opona ocierała i wszystko leciało na fele. Chciałbym sie tego pozbyc bo wszystko osadziło sie na rantach . Jaki środek jest godny polecenia ?
3. Nagle wyblakł mi tylni zderzach w połowie i na dole też ( MK3 ) jakim środkiem moge przywrócić blask/kolor plastikowym elementom ? Jak juz bym jechał to wszystko: progi, listwy, zderzaki itp.
Bede mial wolne za 2tyg. wiec konkretnie wezme sie za mojego potwora wiec nie ma problemu jezeli bedą sklepy internetowe
1. Miałem robiona polerke auta i nie moge doczyscic wszystkich zakamarkow w drzwiach, koło lamp, na uszczelkach pomiedzy łaćzeniami elemntów - co polecacie ?
2. Mam mega usyfione fele prawadopodobnie od klockow, tarcz i troche gumy na nich jest jak nie mialem zaklepanych rantow to opona ocierała i wszystko leciało na fele. Chciałbym sie tego pozbyc bo wszystko osadziło sie na rantach . Jaki środek jest godny polecenia ?
3. Nagle wyblakł mi tylni zderzach w połowie i na dole też ( MK3 ) jakim środkiem moge przywrócić blask/kolor plastikowym elementom ? Jak juz bym jechał to wszystko: progi, listwy, zderzaki itp.
Bede mial wolne za 2tyg. wiec konkretnie wezme sie za mojego potwora wiec nie ma problemu jezeli bedą sklepy internetowe
-= Self-improvement is masturbation Self destruction is the answer =- Tyler Durden [FC]
- Paviarotti
- Lord GTI
Do zakamarków przeważnie ludzie używają APC. Stężenie sobie dopasujesz do zabrudzenia.cziloss pisze:nie moge doczyscic wszystkich zakamarkow
Najlepszy środek na takie metaliczne zabrudzenia to chyba IronX, pył z klocków usuwa wyśmienicie.cziloss pisze:2. Mam mega usyfione fele prawadopodobnie od klockow, tarcz i troche gumy na nich jest
Do codziennego czyszczenia (aczkolwiek w mocniejszym stężeniu też dobrze doczyści mocniejszy syf) to VP Bilberry.
Wyczyścić dobrze np. APC i zaaplikować dressing. Jest tego trochę, ja używałem tylko jednego więc mam małe pole do porównywania.cziloss pisze:akim środkiem moge przywrócić blask/kolor plastikowym elementom
Okej dzieki bardzo za pomoc . Zoorganizuje sobie APC i IronX. Co do odswiezenia czarnych elementow to jest tego troche. I zastanawiam sie nad czyms takim:
http://showcarshine.pl/3-pielegnacja-tw ... fibra.html" onclick="window.open(this.href);return false; - cos takiego bedzie dobre ?
BTW: śa jakies ustalone "normy" stężenia APC ? Czy po prostu dobieram to w momencie - "nie schodzi brud - dolewam APC" ?
http://showcarshine.pl/3-pielegnacja-tw ... fibra.html" onclick="window.open(this.href);return false; - cos takiego bedzie dobre ?
BTW: śa jakies ustalone "normy" stężenia APC ? Czy po prostu dobieram to w momencie - "nie schodzi brud - dolewam APC" ?
-= Self-improvement is masturbation Self destruction is the answer =- Tyler Durden [FC]
- Paviarotti
- Lord GTI
Jeśli chodzi o VALETPRO to kocham tę firmę mam Tar & Glue Remover, Yellow Bumper Gel i DIONYSUS TYRE GLOSS.
Za tę cenę wymiatają, bardzo wydajne, więc podejrzewam, że ten (drogi jak na VP) będzie wymiatał
Są jakieś standardowe stężenia - do plastików to pewnie koło 1:10, tak też czyściłem kokpit i żadnych niepożądanych efektów nie było.
Za tę cenę wymiatają, bardzo wydajne, więc podejrzewam, że ten (drogi jak na VP) będzie wymiatał
Są jakieś standardowe stężenia - do plastików to pewnie koło 1:10, tak też czyściłem kokpit i żadnych niepożądanych efektów nie było.