Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Jest to uciążliwe dla was jak musicie ciągle podpowiadać na takie same pytania. Zamiast tego możecie utworzyć dział w stylu polecane zestawy. I zrobić kilka zestawów do jakieś określonej sumy ; )
Witam... Ja sobie ułożyłem taki zestawik ale nie wiem czy będzie dobry więc jak coś to mnie poprawcie Auto ma lakierek czarny
Mycie - jakiś szampon tam mam myślę, że się nada na pierwsze mycie + gąbka chemical guys
Glinkowanie - Glinka Valet pro yellow clay bar
Swirlx - i tu pytanie jakiś aplikator potrzebny jak tak to jaki bo myślałem o białym padzie megsa
Claner - duragloss 601 i tu też nie wiem jaki aplikator :/
Poorboy's black hole + POORBOY'S WORLD DELUXE MEGA ale jaki aplikator :/
Wosk - duragloss 111, zdecydowałem się na niego gdyż to auto jeździ tylko w lato i nigdy zimy nie widzi a podobno poprawia jeszcze wydobycie czerni + żółty pad od megsa
Do mycia felg - Valet pro bliberry safe whell cleaner
Na dach cabrio - MEGUIARS COVERTIBLE TOP CLEANER
Do kokpitu - POORBOY'S WORLD NATURAL LOOK
I teraz pytanie o kolejność: Mycie-glinka-mycie-swirlx-claner-black hole-wosk??? Ta kolejność będzie dobra??
No i proszę o radę jakie aplikatory do tego wszystkiego wybrać bo nie wiem zupełnie :/
Dzięki z góry
Mycie - jakiś szampon tam mam myślę, że się nada na pierwsze mycie + gąbka chemical guys
Glinkowanie - Glinka Valet pro yellow clay bar
Swirlx - i tu pytanie jakiś aplikator potrzebny jak tak to jaki bo myślałem o białym padzie megsa
Claner - duragloss 601 i tu też nie wiem jaki aplikator :/
Poorboy's black hole + POORBOY'S WORLD DELUXE MEGA ale jaki aplikator :/
Wosk - duragloss 111, zdecydowałem się na niego gdyż to auto jeździ tylko w lato i nigdy zimy nie widzi a podobno poprawia jeszcze wydobycie czerni + żółty pad od megsa
Do mycia felg - Valet pro bliberry safe whell cleaner
Na dach cabrio - MEGUIARS COVERTIBLE TOP CLEANER
Do kokpitu - POORBOY'S WORLD NATURAL LOOK
I teraz pytanie o kolejność: Mycie-glinka-mycie-swirlx-claner-black hole-wosk??? Ta kolejność będzie dobra??
No i proszę o radę jakie aplikatory do tego wszystkiego wybrać bo nie wiem zupełnie :/
Dzięki z góry
Musisz zakupic aplikator Tricolor i zolta strona zasuwacbartix pisze:Swirlx - i tu pytanie jakiś aplikator potrzebny jak tak to jaki bo myślałem o białym padzie megsa
Ja do #601 uzywam aplikatora z mikrofibry.bartix pisze:Claner - duragloss 601 i tu też nie wiem jaki aplikator :/
Jak wyzejbartix pisze:Poorboy's black hole + POORBOY'S WORLD DELUXE MEGA ale jaki aplikator :/
Spokojnie mozesz uzyc jakiegokolwiek APC, sprawdzi sie rownie dobrzebartix pisze:Na dach cabrio - MEGUIARS COVERTIBLE TOP CLEANER
A tu bym Ci polecic 303 Aerospace - z natural look'a robi miazgebartix pisze:Do kokpitu - POORBOY'S WORLD NATURAL LOOK
Kolejnosc sie zgadza.bartix pisze:I teraz pytanie o kolejność: Mycie-glinka-mycie-swirlx-claner-black hole-wosk??? Ta kolejność będzie dobra??
Co do reszty nie mam zastrzezen
bartix, Sealant da Ci plastikowy połysk. Poza tym nici z trwałości jeśli położysz go na Black Hole. Pominąłbym także cleaner, bo swirlx spełni raczej taką funkcję na lakierze VW.
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Lepiej nałożyc POORBOY'S WORLD BLACK HOLE a pozniej wosk .Wosk Collinite no. 476? Czy taki sam efekt da ten wosk Natty's Paste Wax?
No to zamiast duraglosa 111 wezmę coli 476, myślę, że na black hole dobre sobie poradzi i będzie dość długo.
Ale raczej nie zaszkodzi jak cleanerem przejadę po swirlx bo to tylko ma oczyścić z resztek pozostałych na aucie
Ale raczej nie zaszkodzi jak cleanerem przejadę po swirlx bo to tylko ma oczyścić z resztek pozostałych na aucie
dupcia, Collinite nie jest naturalnym woskiem..
bartix, Ja poszedłbym w jeszcze coś innego niż colli
Niedupcia pisze:Czy taki sam efekt da ten wosk Natty's Paste Wax
bartix, Ja poszedłbym w jeszcze coś innego niż colli
Ale wytłumacz mi po co Do usuwania pozostałości po SwirlX przyda się raczej mikrofibra i Ipa niż cleaner, poza tym przygotujesz nim powierzchnię pod wosk i znów ją osłabisz nakładając BH.bartix pisze:Ale raczej nie zaszkodzi jak cleanerem przejadę po swirlx bo to tylko ma oczyścić z resztek pozostałych na aucie
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
Bio pisze:bartix napisał(a):
Ale wytłumacz mi po co Do usuwania pozostałości po SwirlX przyda się raczej mikrofibra i Ipa niż cleaner, poza tym przygotujesz nim powierzchnię pod wosk i znów ją osłabisz nakładając BH.
SwirlX jak zdecydowana wiekszosc past posiada mnostwo wypelniaczy i olejkow, wiec nawet wskazane jest uzycie jakiegos cleaner'a a przynajmniej wypadalo by dobrze odltuscic powierzchnie IPA
matgym,
Napisałem o Ipie
Jeśli po cleanerze ma lecieć glaze to ja sensu nie widzę
Napisałem o Ipie
Jeśli po cleanerze ma lecieć glaze to ja sensu nie widzę
- miko
- black point
- Kontakt:
Sens jest a IPA cleanera Ci nie zastąpi bez względu na to co ma być położone późniejBio pisze:Jeśli po cleanerze ma lecieć glaze to ja sensu nie widzę
Bio, moim zdaniem glaze nie zastąpi właściwości cleanera które są nie zbędne po użyciu SwirlX, napewno dobre mycie powinno poprzedzić nakładanie politury jeśli nie mamy żadnego cleanera pod ręką + IPA , tak to widzę
miko, matgym, Ja to widzę w ten sposób :
SwirlX nie usunie nic prócz zanieczyszczeń z ori lakieru VW, wypełniacze wypłuczemy ipą. Cleaner który teoretycznie będzie miał za zadanie przygotować powierzchnię pod wosk dla lepszej jego trwałości etc. przykryjemy i tak Black Holem który tą trwałość drastycznie w przypadku DG obniży.
No ale to już mój tok rozumowania
SwirlX nie usunie nic prócz zanieczyszczeń z ori lakieru VW, wypełniacze wypłuczemy ipą. Cleaner który teoretycznie będzie miał za zadanie przygotować powierzchnię pod wosk dla lepszej jego trwałości etc. przykryjemy i tak Black Holem który tą trwałość drastycznie w przypadku DG obniży.
No ale to już mój tok rozumowania