A mógłbyś mi jeszcze podpowiedzieć od której gąbki zaczyna się polerowanie od miękkiej czy twardej.Co do pasty to wiem że najpierw SSR2.5 potem SSR1.0makx pisze:do polerki wystarczą
[zewnątrz] polerowanie lakieru
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: [zewnątrz] polerowanie lakieru
-
- Użytkownik
- Kontakt:
rafal0325, zaczyna sie od twardej gabki i konczysz na finishowej czyli miekkej
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
tak jak kolega niżej napisałrafal0325 pisze:A mógłbyś mi jeszcze podpowiedzieć od której gąbki zaczyna się polerowanie od miękkiej czy twardej.Co do pasty to wiem że najpierw SSR2.5 potem SSR1.0makx pisze:do polerki wystarczą
BYŁ GOLF 2 JEST PASSAT B5 1,9 TDI 115KM
[zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
koledzy poradźcie czym i jak pozbyć się cholernych refleksów świetlnych z czarnego lakieru...
czerwone jest szybsze...! mój BYŁY karaVWanik:) viewtopic.php?p=2452282#2452282
kolejny karawan...viewtopic.php?f=91&t=442626
promader, Bez zdjęcia możemy gdybać..
Z delikatnymi hologramami powinno sobie poradzić np. Autofinesse Rejuvenate lub Megs SwirlX
Z delikatnymi hologramami powinno sobie poradzić np. Autofinesse Rejuvenate lub Megs SwirlX
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Re: [zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
postaram sie cos pstryknąć...po myciu zawsze wyłażą...jak wezme pastą koloryzującą to jest względnie a jak wyjdzie porządne słońce to i wtedy nawet widać...Bio pisze:promader, Bez zdjęcia możemy gdybać..
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
promader
na stałe pomoże Ci menzerna 3000 lub 4000 na średnim padzie lub ręcznie
to co napisał Bio też na pewno zda egzamin
Re: [zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
ten środek przynajmniej znalazłem na allegro ,skoro mowisz że pomorze to sobie sprawie i ręcznie się pobawie...miała tak już od kąd ją kupiłem prubowałem g3(i tak musiałem jeden błotnik bo porysowałem)ale refleksy jak były tak są ale to grube jest więc raczej nie ma dziwne to co poleciłeś to wykończeniowa pasta polerska więc mam nadzieje że pomoże na stałe:) 250ml wystarczy na kombiaczka:)?vw_golf3 pisze:promader
a i jeszcze jedno niedawno nakładałem pastę koloryzującą mogę bezpośrednio na to?czy trzeba to czymś umyć?jeśli tak czym?
No bez jaj http://allegro.pl/listing.php/search?st ... lla-search" onclick="window.open(this.href);return false;promader pisze:en środek przynajmniej znalazłem na allegro
Pozatym rejuvenate znajdziesz u naszych partnerów. Z tego co mówisz to nie masz hologramów a swirle.. Tutaj już potrzeba np. Menzerny FG500 na twardym padzie.
promader pisze:g3
Nie jest stworzona do pracy ręcznej. Maszynowo i na mokro
Przed polerowaniem wyglinkuj lakier. Poza tym taka pasta spłynie po pierwszym myciupromader pisze:niedawno nakładałem pastę koloryzującą
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- wojtek gtd
- Mały gagatek
- Kontakt:
panowie lakier wiśniowy metalik rok po polerce jakie pasty woski itp użyć aby usunąć mini ryski i maksymalnie go nabłyszczyć? używałem czegoś takiego i efekt był w miarę http://allegro.pl/porzelack-teflon-wosk ... 54987.html" onclick="window.open(this.href);return false; oraz
http://allegro.pl/porzelack-brilliant-n ... 35636.html" onclick="window.open(this.href);return false;
foto lakieru
Uploaded with ImageShack.us
http://allegro.pl/porzelack-brilliant-n ... 35636.html" onclick="window.open(this.href);return false;
foto lakieru
Uploaded with ImageShack.us
wojtek GTD
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wojtek gtd
to wszystko zależy w jakim budżecie chcesz się zmieścić
promader
250ml spokojnie wystarczy , szkoda że maszyny nie masz byłoby lepiej i szybciej
to wszystko zależy w jakim budżecie chcesz się zmieścić
promader
250ml spokojnie wystarczy , szkoda że maszyny nie masz byłoby lepiej i szybciej
- wojtek gtd
- Mały gagatek
- Kontakt:
vw_golf3, wszystko chce zrobić sam, ręcznie a co do kaski to załóżmy 100-150 plnów
wojtek GTD
g3 było maszynowo i na mokro a swirle to znaczy gorsze do usunięcia?a Menzerne FG500 to koniecznie maszynowo trzeba?i mowisz przed tym wszystkim glinkowanie... a po tej menzernie fg500 trzeba jakąś drobniejszą np 300?czy już będzie dobrze?pracowita sobota się zanosi kiedyś...Bio pisze:No bez jaj http://allegro.pl/listing.php/search?st ... lla-search" onclick="window.open(this.href);return false;promader pisze:en środek przynajmniej znalazłem na allegro
Pozatym rejuvenate znajdziesz u naszych partnerów. Z tego co mówisz to nie masz hologramów a swirle.. Tutaj już potrzeba np. Menzerny FG500 na twardym padzie.
promader pisze:g3
Nie jest stworzona do pracy ręcznej. Maszynowo i na mokro
Przed polerowaniem wyglinkuj lakier. Poza tym taka pasta spłynie po pierwszym myciupromader pisze:niedawno nakładałem pastę koloryzującą
Panowie szykuje się do polerki maszyna przeważnie stosowałem paste G3 lecz teraz mam w planach przelecieć auto wodnym 2500 no i teraz poszukiwana jest bardzo dobra pasta do polerki myślałem nad AUTSOL lecz sam nie jestem pewien. Prosze o nazwe jakiejś psty ( ewentualnie link do aledrogo ) ,ktora naprawde daje sobie rade
9 na 10 mężczyzn woli kobiety z dużymi piersiami.
Ten dziesiąty woli tamtych dziewięciu.
Ten dziesiąty woli tamtych dziewięciu.