[zewnątrz] polerowanie lakieru
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
[zewnątrz] polerowanie lakieru
WItam WItam WItam .
Po malowaniu pojawiają sie małe "ciciki" na lakierze i czy je wypolerować.?
użyc papieru wodnego np. 2500? czy lepiej nie?
czy wystarczy jakaś pasta?
jaką paste kupić? chodzi mi o w miare tanią którą można łatwo nabyć ( jakieś nazwy)
czy moge polerowac recznie czy musze kupic filc na wiertarkę?
usuwać te tzw."ciciki" przed położeniem bezbarwnego sie rozumie?
bardzo prosze o wyrozumiałość i pomoc
Wesołego jajka : P! !!!
Po malowaniu pojawiają sie małe "ciciki" na lakierze i czy je wypolerować.?
użyc papieru wodnego np. 2500? czy lepiej nie?
czy wystarczy jakaś pasta?
jaką paste kupić? chodzi mi o w miare tanią którą można łatwo nabyć ( jakieś nazwy)
czy moge polerowac recznie czy musze kupic filc na wiertarkę?
usuwać te tzw."ciciki" przed położeniem bezbarwnego sie rozumie?
bardzo prosze o wyrozumiałość i pomoc
Wesołego jajka : P! !!!
- Biperr0
- I choose You!
- Kontakt:
jakim środkiem polerować konkretnie
Rozumiem że "ciciki" powstały podczas nakładania bazy?..Polo.. pisze:usuwać te tzw."ciciki" przed położeniem bezbarwnego sie rozumie?
Od tego jak to wygląda zależy bardzo w jaki sposób dobrać materiały. Co do papieru to zależnie jakie jest to grube/wysokie.Jeżeli jest to baza to najlepiej to zmyć całe i pomalować jeszcze raz bo jak po bazie będziesz darł ściernym to i tak to będzie widać po nałożeniu bezbarwnego.
BAZY SIĘ NIE POLERUJE!
V Były staruszek "pasław" V po zasłużonej i kochanej V "zuzie" mk2 V
- Biperr0
- I choose You!
- Kontakt:
Cambel, wszystko zależy od głębokości tych rys.Na ciemnych kolorach to dość widać dlatego jeżeli chcesz to zrobić idealnie to proponuję taki zestawik 3M pastę do polerowania zgrubnego z białą zakrętka o końcówce numeru 74 i do tego pastę do nabłyszczania z niebieską zakrętką o końcówce 76. Do tego pomarańczowa i czarna gabką na maszynę i jazda Chyba że wolisz tańszą opcję wtedy Farecla G3 + pasta Tempo albo jakieś mleczko do nabłyszczania.
dzięki za pomoc spróbuje tej pierwszej opcji dlatego, że na moim golfiku jest kilka rys w których widac podkład. Nie są to bardzo widoczne miejsca, `ale lato coraz bliżej auto musi się błyszczeć pozdo!
- Biperr0
- I choose You!
- Kontakt:
No to tego już nie spolerujesz - niestetyCambel pisze:na moim golfiku jest kilka rys w których widac podkład
Pozdrawiam
..Polo..,
http://www.detailer.pl/blog/2010/12/pol ... obrotowej/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tutaj masz poradnik poczytaj sporo ci to podpowie, oni stosują inne środki, tak jak kolega mów 3m tylko nie wiem czy nie za ostro idzie, ja mam żółta i granatową nakrętkę do tego politura nabłyszczająca i wosk nie oszczędzaj wydaj z 80zł ale woskujesz raz na dwa miesiące, resztę przeczytasz w tych poradnikach, niestety golf III trzeba dobrze zabezpieczać żeby go ruda nie brała...
zrób fotki i wrzuć wtedy będziemy mogli bardziej pomóc
http://www.detailer.pl/blog/2010/12/pol ... obrotowej/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tutaj masz poradnik poczytaj sporo ci to podpowie, oni stosują inne środki, tak jak kolega mów 3m tylko nie wiem czy nie za ostro idzie, ja mam żółta i granatową nakrętkę do tego politura nabłyszczająca i wosk nie oszczędzaj wydaj z 80zł ale woskujesz raz na dwa miesiące, resztę przeczytasz w tych poradnikach, niestety golf III trzeba dobrze zabezpieczać żeby go ruda nie brała...
zrób fotki i wrzuć wtedy będziemy mogli bardziej pomóc
- Biperr0
- I choose You!
- Kontakt:
W każdym sklepie z materiałami lakierniczymi i cena się wacha od 25-140zł zależy od opakowania...Polo.. pisze:a gdzie dostane ten farecl ? i w jakiej cenie?
Najlepiej tak jak kolega Dani90 pisze żebyś zrobił zdjęcia i będziemy miel bardziej klarowną sytuację
a moze przy okazji pomożecie w takiej sprawie - mam pomalowane lusterka i adaptery pod nie na fiolet.
Mam inny kolor samochodu i che je pomalować - wiem ze nie musze dawac podkładu
zeszlifowałem je papierem ściernym wodnym 1200 efekt na foto- czy 1200 to nie za gruby papier? narazie zrobione tylko adaptery
lepszy będzie 2500?
aha a taka farba widoczna na 1 zdjeciu tez musi zostac zeszlifowana? czy moge ją zostawic?
Mam inny kolor samochodu i che je pomalować - wiem ze nie musze dawac podkładu
zeszlifowałem je papierem ściernym wodnym 1200 efekt na foto- czy 1200 to nie za gruby papier? narazie zrobione tylko adaptery
lepszy będzie 2500?
aha a taka farba widoczna na 1 zdjeciu tez musi zostac zeszlifowana? czy moge ją zostawic?
- Biperr0
- I choose You!
- Kontakt:
Pod bazą możesz spokojnie matować nawet 800-etką.
Jak matujesz to dokładnie żeby nic nie schodziło
Jak matujesz to dokładnie żeby nic nie schodziło
Jak i czym pozbyć się kolistych zarysowań?
A co polecilibyście do ręcznej zabawy z lakierem? czy regenerator sonaxa byłby bezpieczny a zarazem skuteczny? Lakier nei malorany ori. 2002 rok golfa.
dzieki
dzieki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Jak i czym pozbyć się kolistych zarysowań?
Ręcznie to się zajedziesz na śmierć a w efekcie i tak nie będziesz do końca zadowolony z korekty.