Hahahah bardzo zabawneOgoniasty pisze:Najcześciej to przy 2500 obrotach, w porywach do 3400. Jestem na razie oszczędny

Moderator: Tomek
Hahahah bardzo zabawneOgoniasty pisze:Najcześciej to przy 2500 obrotach, w porywach do 3400. Jestem na razie oszczędny
Pewnie nie zauważył kolega mssg1, że masz PbOgoniasty pisze:Hm?![]()
No racja racjaitaliano_83 pisze:Pewnie nie zauważył kolega mssg1, że masz Pb![]()
i jeszcze jest jedna ważna istotna rzeczKejpi pisze: - Hamowanie silnikiem obowiązkowo z biegu na bieg lub co drugi gdy jest mała odległość aby się zatrzymać. - oszczędzamy hamulce, odcinamy dopływ paliwa na minus zwiększamy zużywania się sprzęgła lecz nie znacznie.
no to pogratulowaćKejpi pisze: Szerokości
Dzięki tej technice mój golfik zadowala się w mieście 4,7l paliwka a jest modzony (9s do 100km/h)
Jak Ci nie szkoda sprzęgłaTomekKoch pisze:Czy można w takiej sytuacji jechać na pol sprzęgle i poopuszczać je?
TomekKoch pisze:koledzy a czy wy wciskacie sprzęgło i zwalniacie je tak jak przy pierwszym biegu na dwójce? chodzi o to ze np dojeżdżam do świateł i naprawdę się toczę - ciężko wtedy w skrzyni nawet wrzucić 1 gałka wiec zostawiam auto na 2 ale obroty są niskie ze dławi się na LPG. Czy można w takiej sytuacji jechać na pol sprzęgle i poopuszczać je?
No to instalacja do regulacji i przeglądu, a nie jakieś dziwne czary ze sprzęgłemTomekKoch pisze: nagle jest zielone. Jak nacisnę gaz żeby przyspieszać i jechać to przy tych 1500ob auto zacznie się dławic. Dezeli chciałbym zredukować od 1biegu to nie wrzucę bo gałka ciężko 1ke wrzuca bo jednak auto się porusza już. Dlatego naciskam lekko sprzęgło i na wciśniętym półsprzegle i gałka na 2 bieg zaczynam przyspieszać gazem. Jak dojdzie do wyższych obrotów ok 2200 sprzęgło zdejmuje i cisnę 2bieg dalej do 2800obr i zmieniam na 3 itd
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości